Πετρέλαιο θέρμανσης: Καμία κρατική επιδότηση από τις 31 Μαρτίου!

Κοινοποίηση:
πετρελαιο-θερμανσης

Τα ελληνικά νοικοκυριά βιώνουν τον απόλυτο Γολγοθά στους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς. Και αντί η κυβέρνηση να βοηθά επί της ουσίας τους Έλληνες φορολογούμενους, τοὺς παίρνει και τα ψίχουλα που τοὺς μοιράζει όταν τοὺς έχει… ανάγκη!

Με τιμή «κουρεμένη» κατά 15 λεπτά το λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι το τέλος Μαρτίου. Και από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι σκούρα. Η κρατική επιδότηση των 15 λεπτών το λίτρο απευθείας στην αντλία λήγει στις 31 Μαρτίου και μέχρι τις 30 Απριλίου 2023 δεν θα υπάρχει καμία επιδότηση. Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι, το τι θα γίνει με όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες και βορειότερες περιοχές όπου το κρύο κρατά σχεδόν όλο τον χρόνο!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 1,197 ευρώ το λίτρο. Στις 15 Οκτωβρίου 2022, που ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η μέση τιμή πώλησής του ήταν πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο, μετά και την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο αλλά και την έκπτωση 7,5 λεπτών το λίτρο από τα διυλιστήρια. Σήμερα εφαρμόζεται μόνο η κρατική επιδότηση που ψαλιδίστηκε στα 15 λεπτά το λίτρο. Η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχωρεί σε επίπεδο εβδομάδας κατά 7 δολάρια το βαρέλι και πλέον διαμορφώνεται στα 66 δολάρια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: