Πες μου τι ομάδα αίματος είσαι να σου πω από ποιες αρρώστιες κινδυνεύεις

Κοινοποίηση:
AIMA

Τι ομάδα αίματος έχετε;

Εάν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, ίσως να χάνετε σημαντικές πληροφορίες για την υγεία σας. Νέες έρευνες δείχνουν ότι ο τύπος αίματός σας (Α, Β, ΑΒ, Ο) ίσως συνδέεται με την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για το πως συνδέονται οι ομάδες αίματος με τις διάφορες ασθένειες. Παρόλο που δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο αίματός σας, μπορείτε να μένετε ενημερωμένοι για τους κινδύνους, ώστε να αποφεύγετε συνήθειες που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Καρδιακά προβλήματα

Η ομάδα αίματος συνδέεται με διάφορες παθήσεις, όπως είναι η καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο και η φλεβική θρόμβωση, σύμφωνα με την αιματολόγο του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, Μαίρη Κάσμαν. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που έχουν τις ομάδες Α, ΑΒ, Β έχουν 60 με 80% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν θρόμβους σε σχέση με εκείνους που έχουν την ομάδα Ο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Επίσης, αυτές οι ομάδες παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονής.

Παρόλα αυτά, εάν κανείς ρυθμίζει την πίεσή του και αποφεύγει συνήθειες που αυξάνουν το ζάχαρο, μπορεί να μειώσει αυτές τις πιθανότητες.

Προβλήματα μνήμης

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Βερμόντ έδειξε ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος ΑΒ έχουν κατά 82% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης, ακόμα και άνοια. Σύμφωνα με την δρ Κάσμαν, είναι γνωστό ότι τα προβλήματα μνήμης έχουν σχέση με αγγειακά προβλήματα.

Όπως τονίζει όμως η επιστήμονας, είναι σημαντικό να προσέχει κανείς την υγεία και την διατροφή του, παράγοντες που μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους.

Στομαχικά προβλήματα

Διάφορες έρευνες συνδέουν την ομάδα αίματος Α με την εμφάνιση καρκίνου του στομάχου, εξηγεί ο Σουηδός επιδημιολόγος Γκουστάβ Έντγκριν. Από την άλλη, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν έλκος. Δεδομένου ότι και οι δύο παθήσεις συνδέονται με το ελικοβακτήριο του πυλωρού, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι ομάδες αίματος είναι πιο ευαίσθητες σε βακτηριακές λοιμώξεις.

Παρόλα αυτά ο δρ Έντγκριν τονίζει ότι το ρίσκο είναι αμελητέο και όσοι έχουν τις συγκεκριμένες ομάδες αίματος δεν πρέπει να ανησυχούν. Αντιθέτως, όλοι θα πρέπει να αποφεύγουμε τι τσιγάρο, την υπερκατανάλωση αλκοόλ και φαγητού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: