«Πεντάρα» ενόψει Φενέρ για Ολυμπιακό κόντρα στη Λαμία (1-5)

Κοινοποίηση:
4224090_185036

Τις εξαιρετικές του εμφανίσεις συνέχισε ο Ολυμπιακός και στη Λαμία θριαμβεύοντας στην Λαμία της ομώνυμης ομάδας με 5-1 παίρνοντας μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους εμ 1-0 στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας με πολλές και σημαντικές απουσίες (σ.σ. αποκλείστηκαν οι Φορτούνης, Τσικίνιο, Κάρμο, Ορτέγκα, ώστε να πάρουν ανάσες ενόψει Φενέρμπαχτσε), έδειξαν να βρίσκονται σε καταπληκτική φόρμα ενόψει του πρώτου προημιτελικού του Conference League της προσεχούς Πέμπτης κόντρα στην τουρκική ομάδα.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όπως το συνηθίζει πλέον, εμπιστεύθηκε τον σχηματισμό 4-4-2 επιδιώκοντας την επιβολή ενός γρήγορου ρυθμού από τα πρώτα λεπτά.
Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ενώ την αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά συγκροτούν οι Ροντινέι, Ρέτσος, Άμπει και Ρίτσαρντς. Οι Έσε και Όρτα συγκροτούσαν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων, με τους Μασούρα και Μαρτίνς να ξεκινούν τις προσπάθειές τους από τις δύο πτέρυγες. Ο Γιόβετιτς ήταν σε ελεύθερο ρόλο και θα δίνει βοήθειες στον Ελ Κααμπί που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.
Γκολ και κερδισμένο πέναλτι ο Γιόβετιτς για το 0-2
Πτυχές του σπουδαίου του ταλέντου, αλλά και της απαράμιλλης ποιότητάς του ανέδειξε ο Στέφαν Γιόβετιτς και στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Λαμία. Ο διεθνής Μαυροβούνιος φορ ήταν ο παίκτης που δημιούργησε τις γερές βάσεις, ώστε το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να πάρει από νωρίς ξεκάθαρο προβάδισμα στο σκορ.
Ο 34χρονος φορ αρχικά στο 22’ υποδέχθηκε τέλεια την ασίστ του Μάρτινς και με κίνηση κλασικού σέντερ φορ έστειλε την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Κοσέλεφ για το 0-1.Στο 26’ ο Γιόβετιτς κέρδισε πέναλτι από τον Τσιλούλη που πήγε άτσαλα επάνω του και ο Ελ Κααμπί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 0-2 πετυχαίνοντας το 27ο τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις.
Ισοφάρισε το ρεκόρ Ελ Αραμπί ο Ελ Κααμπί με 28 γκολ
Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολούθησαν να έχουν πατημένο το γκάζι , δείχνοντας σαφή πρόθεση να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο.
Ο Ελ Κααμπί συνέχισε να είναι το ίδιο αποδοτικός. Με τον Γιόβετιτς να είναι ξανά ο δημιουργός στο 45’ με τον Μαυροβούνιο άσο να κάνει το ιδανικό γύρισμα προς τον Ελ Κααμπί, με τον Μαροκινό φορ να εκμεταλλεύεται την νέα αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων πετυχαίνοντας το 28ο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Επίδοση, που αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην δεύτερή του σεζόν 2020-21.
Ο Ολυμπιακός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του, αφού αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 81’ με αυτογκόλ του Κορνέζου, ενώ στο 85΄ο Ελ Αραμπί πέτυχε το 0-5. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λέικ στο 88’.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: