Παύλος Σαράκης: Μπορούμε να πετύχουμε ο,τι πέτυχε η Μελόνι στην Ιταλία και ο Ορμπαν στην Ουγγαρία

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

«Η Ελληνική Λύση θέλει και μπορεί να είναι στην επόμενη Βουλή, η εθνική-κοινωνική αντιπολίτευση», αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης Παύλος Σαράκης.

Τονίζει πως «μόνον η «Ελληνική Λύση με τον Κυριάκο Βελόπουλο από τον πολιτικό μας χώρο, μπορεί να πετύχει ό,τι πέτυχε η κ. Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία και ο Βίκτωρ Ορμπαν στην Ουγγαρία».

Στην περίπτωση που από τις κάλπες δεν υπάρξει η δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης Κυβέρνησης, ο κ. Σαράκης ξεκαθαρίζει πως στην Ελληνική Λύση «δεν συνεργαζόμαστε, δεν συναλλασσόμαστε με το υπάρχον διεφθαρμένο και ανήθικο πολιτικό σύστημα. Είμαστε πολέμιοί του».

Υποστηρίζει πως εάν υπάρξει ισχυρή αυτοδύναμη Κυβέρνηση «και ελλείψει σοβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης», αυτό «θα φέρει δεινά».

Ο κ. Σαράκης αποδίδει τα μικρά ποσοστά που έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι «οι ψηφοφόροι τους “γυρίζουν την πλάτη”, γιατί γνωρίζουν ότι με τις ανερμάτιστες ιδεοληψίες τους και τις πολιτικές τους πρακτικές “σάπισαν” την κοινωνία και αμαύρωσαν το δημόσιο βίο».

Σχετικά με την μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση του ποσοστού της Ελληνικής Λύσης ειδικά σε ορισμένες Περιφέρειες, ο υποψήφιος βουλευτής την αποδίδει «στον πόλεμο που μας γίνεται» και στο ότι το κόμμα του ήταν «εμφανώς αποκλεισμένο επικοινωνιακά από τους ολιγάρχες των ΜΜΕ κατ’ εντολή της κυβέρνησης της Ν.Δ». Δηλώνει όμως ότι αυτός «ο πόλεμος, που μας γίνεται, δεν μας λυγίζει αλλά μας πεισμώνει και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του Έλληνα, της πατρίδας και της ορθοδοξίας. Οι θέσεις και οι ιδέες μας τους πονάνε και τους “τρελαίνουν”».

Ολόκληρη η συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης Παύλου Σαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη:
Ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης για την Ελληνική Λύση. Τα αποτελέσματα του Μαΐου δημιουργούν ένα νέο σκηνικό;

Τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου δημιούργησαν αναμφίβολα ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Μία κυρίαρχη πλειοψηφία της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη και με εντυπωσιακά αποδυναμωμένη την αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα. Είναι πλέον βέβαιον ότι αυτό το πολιτικό σκηνικό θα επικυρωθεί και στις αμέσως επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Είναι ένα εκλογικό αποτέλεσμα που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Η «Ελληνική Λύση» αγωνίζεται και οραματίζεται να ενισχύσει την εκλογική της απήχηση. Είμαστε κόμμα, το οποίο πρεσβεύει τα ιδανικά του έθνους και του Ελληνισμού, τις παραδοσιακές αξίες, την αξιοπρέπεια στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, την αξιοκρατία στην κοινωνική ζωή και τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Εκφράζουμε τις αγωνίες του μέσου Έλληνα πολίτη, που μαστίζεται από την ακρίβεια, που προβληματίζεται για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Σε μία κοινωνία που ρυθμίζεται από τους εκφραστές της κατ’ επίφασης «πολιτικής ορθότητας», θέλουμε και μπορούμε να είμαστε στην επόμενη βουλή,η εθνική-κοινωνική αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση, που μας οδηγεί στην φτωχοποίηση, στην κοινωνική αλλά και εθνική ταπείνωση.

Ο εκλογικός κερματισμός του λεγόμενου κεντρο-αριστερού χώρου (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ) που υπήρξε στις προηγούμενες εκλογές, δημιουργεί νέες κοινοβουλευτικές συνθήκες για το κόμμα σας;

Η ελληνική κοινωνία έχει πληρώσει πολύ ακριβά τόσο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι τους «γυρίζουν την πλάτη», γιατί γνωρίζουν ότι με τις ανερμάτιστες ιδεοληψίες τους και τις πολιτικές τους πρακτικές «σάπισαν» την κοινωνία και αμαύρωσαν το δημόσιο βίο. Είναι κόμματα εκτός κοινωνικής πραγματικότητας, πλέον. Το ΠΑΣΟΚ είναι συνώνυμο της διαφθοράς, της ρεμούλας και της χρεοκοπίας και ο ΣΥΡΙΖΑ του αριστερού ριζοσπαστικού ρεσάλτο της εξουσίας, των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων αλλά όχι των Ελλήνων. Η Νέα Δημοκρατία, από την άλλη, που πλέον ιδεολογικά είναι λίγο απ’ όλα, είναι το κόμμα της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, ούσα υπεύθυνη για την οικονομική, πολιτιστική και ηθική «φτωχοποίηση» του νεοέλληνα. Εάν οι Έλληνες ψηφοφόροι μας τιμήσουν, μας εμπιστευτούν και μας ενισχύσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα είμαστε κοινοβουλευτικά η εθνική-κοινωνική-πατριωτική αντιπολίτευση. Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι όχι μόνο έμπειρος κοινοβουλευτικά αλλά και πολιτικά ώριμος, ενώ η εν δυνάμει κοινοβουλευτική μας ομάδα αποτελείται από ανθρώπους αυτοδημιούργητους, της αγοράς και όχι επαγγελματίες πολιτικούς. Ξέρουμε, επομένως, να διεκδικούμε και να κερδίζουμε τόσο τις μάχες της ζωής, όσο και της πολιτικής.

Η Ελληνική Λύση, αύξησε το ποσοστό της αλλά απείχε από τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί πριν τις εκλογές του Μαΐου ειδικά σε ορισμένες Περιφέρειες. Που πιστεύετε πως οφείλετε αυτό;

Η «Ελληνική Λύση» αύξησε συνολικά τα ποσοστά της πανελλαδικά. Είναι βέβαιον ότι θα θέλαμε να έχουμε μεγαλύτερη εκλογική απήχηση στην περιφέρεια της Αττικής αλλά και στις μονοεδρικές,, κάτι που προσδοκούμε να το πετύχουμε τώρα. Το κοινοβουλευτικό μας έργο την τετραετία 2019-2023 και η πολιτική δράση του Κυριάκου Βελόπουλου για τα κοινωνικά και εθνικά θέματα, ενώ έχει εκτιμηθεί από όλους, δεν έχει προβληθεί ανάλογα από τα συστημικά ΜΜΕ. Είμαστε εμφανώς αποκλεισμένοι επικοινωνιακά από τους ολιγάρχες των ΜΜΕ κατ’ εντολή της κυβέρνησης της Ν.Δ. Συχνά-πυκνά διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας και συστηματικά μας απαξιώνουν. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει στοχοποιήσει όχι μόνον το κόμμα μας αλλά και ευρύτερα τον εθνικό, πατριωτικό χώρο. Ο πόλεμος, που μας γίνεται, δεν μας λυγίζει αλλά μας πεισμώνει και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του Έλληνα, της πατρίδας και της ορθοδοξίας. Οι θέσεις και οι ιδέες μας τους πονάνε και τους «τρελαίνουν». Δεν πρέπει να ξεχνούν όμως, ότι οι ιδέες αυτές είναι σαν το καρφί. Όσο τις χτυπάνε, τόσο πιο βαθιά καρφώνονται στο μυαλό των ψηφοφόρων μας.

Η εμφάνιση ενός νέου κομματικού σχηματισμού («ΝΙΚΗ») στην κεντροδεξιά πολυκατοικία, και από την άλλη το δίλημμα της «αυτοδυναμίας» (της ΝΔ), πιστεύετε ότι συμπίεσαν την Ελληνική Λύση;

Σίγουρα το ψευτοδίλημμα της ακυβερνησίας είχε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος ευρύτερα και όχι μόνο για το κόμμα μας. Ο ώριμος και συνειδητοποιημένος πολιτικά ψηφοφόρος δεν επηρεάζεται ούτε από ψευτοδιλήμματα, ούτε πειραματίζεται με άγνωστης προέλευσης και αβέβαιης προοπτικής κόμματα. Η Ελληνίδα και ο Έλληνας ψηφοφόρος του πολιτικού μας χώρου έχει πικρές εμπειρίες από την πολιτική πραγματικότητα της τελευταίας δεκαετίας, που τον ανάγκασαν να ωριμάσει και να μην χαραμίζει πλέον την ψήφο του. Επιλέγει συνειδητά την «Ελληνική Λύση» που γνωρίζει καλά την ηγεσία της, την πορεία της και αυτό που πρεσβεύει. Θέλει, δεν θέλει το σύστημα και οι πάτρωνές του, εμείς θα είμαστε στην επόμενη Βουλή, με δυναμική παρουσία και προοπτική εξουσίας. Μόνον η «Ελληνική Λύση» με τον Κυριάκο Βελόπουλο από τον πολιτικό μας χώρο, μπορεί να πετύχει ο,τι πέτυχε η κ. Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία και ο Βίκτωρ Ορμπαν στην Ουγγαρία.

Η Ελληνική Λύση είχε δηλώσει πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν από τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) και το τήρησε. Αυτό ισχύει και τώρα, εάν δεν συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των 151 εδρών;

Ο πολιτικός μας λόγος είναι για εμάς συμβόλαιο τιμής με τους ψηφοφόρους. Δεν συνεργαζόμαστε, δεν συναλλασσόμαστε με το υπάρχον διεφθαρμένο και ανήθικο πολιτικό σύστημα. Είμαστε πολέμιοί του. Με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, ή όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας «συν Αθηνά και χείρα κίνει», θα δικαιώσουμε στο έπακρον τους αγώνες και τις προσδοκίες των ψηφοφόρων μας αλλά και όλων εκείνων που θέλουν μία Ελλάδα αυτεξούσια, ισχυρή, με τους Έλληνες εθνικά περήφανους και όχι έρμαια των όποιων αποφάσεων μίας διεφθαρμένης πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Ποιοι είναι οι φόβοι σας και οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τα μεγάλά ανοικτά θέματα από μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση;

Ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία την προηγούμενη τετραετία «μας έβαλαν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι». Τι δεν μας έκαναν; Μας έκλεισαν στο σπίτι, σε ένα από τα μεγαλύτερα «lockdown» στην Ευρώπη, μας τρομοκράτησαν με τα εμβόλια, μας ζήτησαν να τους συγχωρήσουμε για τους 40.000 θανάτους από τον κορονοϊό, για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές, για την τραγωδία των Τεμπών και για πολλά ακόμα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κρατικού τους συστήματος. Έφεραν, επίσης, την ασυδοσία των «κορακιών» και των funds, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, την ατιμωρησία στα σκάνδαλα της Novartis και της Siemens, τις απευθείας αναθέσεις στους ημετέρους, το παρακράτος των υποκλοπών και την κατάλυση τους Κράτους Δικαίου, ενώ το δημόσιο χρέος δυστυχώς πήρε την ανιούσα. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τώρα, εν’ όψει κοινοβουλευτικής παντοδυναμίας τους και ελλείψει σοβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης, φοβάμαι για τα πάντα. Η αλαζονεία και η υπεροψία θα φέρει δεινά. Γι’ αυτό και οι ψηφοφόροι, στις 25 Ιουνίου, με την ψήφο τους θα πρέπει να αντιστοιχίσουν την πολιτική πραγματικότητα με την κοινωνική. Γι΄ αυτό καλώ τους Έλληνες ψηφοφόρους να στηρίξουν την «Ελληνική Λύση», ώστε να έχουμε στη Βουλή μία εθνική-κοινωνική αντιπολίτευση που θα προασπίζει τα κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. όσοι προτείνουν αποχή από τις εκλογές βοηθούν το σύστημα ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ γιατι θα ψηφίσουν μόνο τα κομματόσκυλα και θα βγάλουν αυτούς που θέλουν

  2. Αλλο Ορμπαν κι αλλο Βελοπουλος με μεντορα τον εξυπνοραγια Καρατζαφυρερ κ.Σαρακη! Οσο για τη κυρα Μελονι ας ειναι καλα ο Καβαλιερε και τα φραγκα του!

  3. Αν η Ελλάδα κ οι Έλληνες πολίτες έχουν αξία, αυτή του Βελόπουλου;
    Καλύτερα να μας σβήσουν από τον παγκόσμιο χάρτη
    Δεν συμφωνώ με τις πολιτικές των τελευταίων 40 ετών, αλλά όχι και έτσι…

    1. Συμφωνώ 100%, δυστυχώς πολύ κατάντημα η όλη φάση. Γι’αυτό καλύτερα αποχή να πάω να ψηφίσω τι; γιατί να μπούνε μικρά κόμματα μέσα στην βουλή;; δεν θα περάσουν τα μέτρα που θα ψηφίζει η κυβέρνηση;; τι θα αποτρέψουν ακριβώς;; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, απλά θα παίρνουν τα 7 – 8.000€ τον μήναι για να πληρώνει το κοροϊδο ο Έλληνας… Αυτό θα πει αντιπολίτευση να το παίζεις τσάμπα μάγκας φουσκώντας τις τσέπες σου μη προσφέροντας τίποτα ουσιαστικό. Όλο λένε εμείς είπαμε αυτό + είπαμε εκείνο… σας τα είχαμε πει + κ.τ.λ. Ε και ρε; και που τα λέτε τι γίνεται κανετε κάτι έχετε νομική άδεια;; ΟΧΙ απλά για να παίρνετε τα λεφτά.

Comments are closed.