19/04/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Παρελάσεις με μάσκα και αποστάσεις – Οι οδηγίες της Παπαευαγγέλου

Κοινοποίηση:
παρελαση

«Ναι» στην διεξαγωγή παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου λέει η επιτροπή των επιδημιολόγων, παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα του κορονοϊού.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, διευκρίνισε το σκεπτικό της επιτροπής και τον λόγο που δεν απαγορεύει τις παρελάσεις, όπως έγινε την προηγούμενη χρονιά.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε πως είτε μαθητικές, είτε στρατιωτικές παρελάσεις, μπορούν να πραγματοποιηθούν με επιτυχία, αρκεί να διεξαχθούν υπό όρους.
Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκα και να κρατάνε αποστάσεις, καθώς πρόκειται να επικρατήσει συγχρωτισμός. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος αν τηρηθούν τα παραπάνω μέτρα, ακόμη και για την Βόρεια Ελλάδα, όπου η άνοδος των κρουσμάτων θυμίζει την επιδημιολογική εικόνα που υπήρχε πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

«Είναι προφανές ότι κατά την παρακολούθηση της παρέλασης, όλοι θα πρέπει να φοράνε μάσκα, καθώς είναι σε ανοιχτό χώρο, αλλά με συγχρωτισμό», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα σε όσους έκαναν το εμβόλιο και είπε ότι «οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να ξεχνούν πως ενδέχεται να κολλήσουν εφόσον εκτεθούν στον ιό, παρά το γεγονός πως το εμβόλιο προστατεύει».

«Το μήνυμα δεν είναι ότι τέλειωσε η πανδημία ή ότι πετάξαμε τις μάσκες. Πρέπει να κάνουμε χρήση των μέτρων, είτε σε κλειστούς, είτε σε ανοιχτούς χώρους», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της Βάνας Παπαευαγγέλου:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: