Παρατείνουν δίχως λόγο και αιτία το lockdown – Η μεγάλη αποδόμηση των ψεμάτων του Κούλη!

Κοινοποίηση:
κουλης

Στις 15 Μαρτίου είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα ανοίξει η χώρα, όμως για μία ακόμα φορά φαίνεται πως έδωσε κενές υποσχέσεις, καθώς θεωρείται βέβαιο πως θα ανακοινωθεί η νέα παράταση του lockdown έως τις 22 Μαρτίου, αρχικά.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο τόσο οι «ειδικοί» όσο και κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν συνέχιση των αυστηρών μέτρων μέχρι να υπάρξει αισθητή μείωση των κρουσμάτων και ανάσχεση του αριθμού των ασθενών που χρίζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν πως τα μέτρα, που δεν έχουν αποδώσει καθόλου μέχρι στιγμής, θα αποδώσουν το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Με νέους όρους και κανόνες θα επαναλειτουργήσει πρώτο το λιανεμπόριο και αν είναι εφικτό την ίδια εβδομάδα και η Γ’ Λυκείου με τις υπόλοιπες τάξεις να ακολουθούν, καθώς ήδη το 13032 είναι έτοιμο, στο οποίο όταν τεθεί σε εφαρμογή θα μπορούμε να στέλνουμε μόλις ένα SMS ημερησίως.

Ωστόσο αποτελεί κοινή παραδοχή πως προς το παρόν αυτές οι σκέψεις μπαίνουν στον πάγο, καθώς η κυβέρνηση στρέφεται προς την παράταση του lockdown και απαιτεί από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Στο τελευταίο καθοριστικό ρόλο παίζει και η Αστυνομία η οποία έχει δεχθεί εντολή να εντατικοποιήσει τους ελέγχους. Χαρακτηριστικά τα όσα είδαμε χθες Κυριακή, εκεί που έγινε έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ενώ το Σάββατο επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 658.600 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι αναπροσαρμογές έχουν προκύψει στους κωδικούς μετακίνησης στα SMS, 2, 3 και 6. Συγκεκριμένα, στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο. Ακόμη, επιπλέον διευκρινίσεις θα ζητούν τα ελεγκτικά όργανα για τον κωδικό μετακίνησης (sms) 4, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9:00 το βράδυ ως τις 5:00 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών. Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: