Παραδέχονται με κυνισμό το φιάσκο με τα εμβόλια: «Αντί για 400.000 που λέγαμε πήραμε… 40.000»

Κοινοποίηση:
εμβολιο

Σε ένα «Βατερλό» άνευ προηγουμένου εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία» της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των πολιτών, καθώς αντί για 427.000 χιλιάδες δόσεις που έλεγε στους πολίτες ότι θα παραλάμβανε τον Ιανουάριο, έχει παραλάβει μόλις… 49.000, όπως ομολόγησε ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο για την πορεία των εμβολιασμών, επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα παρέλαβε αριθμό δόσεων πολύ μικρότερο του αναμενομένου, με μόλις 49.160 να έρχονται στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, στην Ελλάδα επρόκειτο να έρθουν 427.050 δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNtech μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου ωστόσο μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός παραλαβών μετα βίας ξεπερνά το 10% του σχεδιασμού κι ενώ οδεύουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα!

 Έτσι η Ελλάδα «βυθίζεται» ακόμα περισσότερο στην λίστα των χωρών της ΕΕ, όντας πλέον 6η από το τέλος, πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!

Την ίδια στιγμή οι λοιμωξιολόγοι επιτίθενται στην κυβέρνηση για κακό συντονισμό ακόμα κι αυτών των λίγων δόσεων με την Αθήνα Λινού να λέει πως όπως πάει θα τελειώσουμε «του χρόνου», ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για κακοδιαχείριση των δόσεων με χαρακτηριστική την περίπτωση καναλάρχη ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα παρέλαβε τη δόση σε όνομα υγειονομικού!

Με λίγα λόγια εμβόλια δεν έρχονται, αυτά που έρχονται καθυστερούν και η κυβέρνηση αρνείται να προμηθευτεί εμβόλια από 3ους, παρά μόνο από το μονοπώλιο της ΕΕ, η οποία -και σε αυτή την περίπτωση- λειτουργεί καθαρά με γνώμονα τα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: