Παράνομοι μετανάστες στον Έβρο προκαλούν φθορές και σε βοηθητικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Κοινοποίηση:
evros

Ακόμα και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις -βοηθητικές- βρίσκουν καταφύγιο οι παράνομοι μετανάστες που συνεχίζουν να εισβάλλουν στη χώρα.

Απ’ ότι φαίνεται, μάλιστα, τα μέτρα «θωράκισης» του Έβρου έχουν χαλαρώσει, παρότι από την κυβέρνηση συνεχώς υπάρχουν διαβεβαιώσεις όσον αφορά τη «στεγανοποίησή» του. Ίσως πιάνουν τελικά… τόπο οι παραινέσεις των διαφόρων δικαιωματιστών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας evros-news, πέραν των λοιπών καταστροφών που προκαλούν στο πέρασμά τους οι δεκάδες παράνομοι μετανάστες που κινούνται κάποιες φορές ανεξέλεγκτα στον ορεινό όγκο της περιοχής Σουφλίου, προκαλούν φθορές και σε βοηθητικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Δεν πρόκειται περί φυλασσόμενων χώρων αλλά για κατασκευές με λαμαρίνες, όπου αποθηκεύονται υλικά όπως σάκοι με άμμο, που προφανώς βρίσκονται εκεί για να χρησιμοποιηθούν για γρήγορα οχυρωματικά έργα σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί. Κατασκευές που βρίσκονται στα Πομακοχώρια και ανήκουν στην 50η Ταξιαρχία Σουφλίου και στις οποίες καταφεύγουν προσωρινά οι παράνομοι μετανάστες, προκειμένου να… ξεκουραστούν πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το εσωτερικό της χώρας.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ σκίζουν τα σακιά με άμμο, παραβιάζουν και σπάνε τις πόρτες των κατασκευών δίχως κανείς να τους ενοχλεί, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν για να καλύψουν όλο τον ορεινό όγκο της περιοχής.

Μάλιστα τα ειδικά κλιμάκια των στρατιωτικών που έπαιζαν σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό και σύλληψη όσων μπαίνουν παράνομα στην χώρα εδώ και μήνες καταργήθηκαν. Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι – των οποίων και οι περιουσίες υφίστανται ζημιές από παράνομους μετανάστες – έχουν ζητήσει την παρέμβαση των αρχών, η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Πάντως δεν… τιμούν μόνον τον βρο αυτοί που θέλουν να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας μας, καθώς και στα νησιά ξανάρχισαν να φτάνουν βάρκες με παράνομους. Την Κυριακή στην Λέσβο δύο εξ’ αυτών αποβίβασαν περίπου 50 άτομα. Τα οποία μάλιστα ακολούθησαν «καταδρομικό» σχέδιο που τους υπαγόρευση ΜΚΟ, κρυπτόμενα στο δάσος και μετά φτάνοντας στην Μυτιλήνη, προκειμένου να έλθουν εκεί σε επαφή με τις αρχές και να μεταφερθούν στο Καρά Τεπέ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Στην Βουλγαρία γιατί δεν περνάει κανένας ρε παλιοτόμαρα;

Comments are closed.