Πανωλεθρία για τους Ουκρανούς… έχασαν 3.715 στρατιώτες σε 3 ημέρες

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η προσπάθεια αντεπίθεσης των Ουκρανών αποτυγχάνει, οι Ουκρανοί παρά την υπεροπλία σε οπλικά συστήματα από την Δύση και την εκπεύδευση με όρους ΝΑΤΟ… έχουν υποστεί πανωλεθρία…
Είναι ενδεικτικό ότι σε διάστημα 3 ημερών έχασαν 3.715 στρατιώτες και 501 οπλικά συστήματα… τα τανκς Leopard έχουν υποστεί πανωλεθρία…
Ωστόσο η μεγαλύτερη είδηση από το μέτωπο της Ουκρανίας ήταν η δόλια ενέργεια των Ουκρανών να χτυπήσουν το φράγμα Kakhovka στην περιοχή Nova Kakhovka…
Η ενέργεια των Ουκρανών είναι απόδειξη απελπισίας και αποτυχίας της αντεπίθεσης τους….

Οι επιθέσεις των Ουκρανών αποτυγχάνουν…

Η επίθεση της Ουκρανίας αποτυγχάνει, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu, η Ουκρανία, σε μια κίνηση απόγνωσης, αποφάσισε να αναδιατάξει δυνάμεις από τη Kherson και οργάνωσε μια τρομοκρατική επίθεση κατά του φράγματος Kakhovka.
Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τις τελευταίες ημέρες όλες τις προσπάθειες της Ουκρανίας να εξαπολύσει την «από καιρό υποσχεθείσα επίθεσή» της…
Η Ουκρανία σε μια κίνηση απόγνωσης, αποφάσισε να αναδιατάξει δυνάμεις από τη Kherson και οργάνωσε μια τρομοκρατική επίθεση εκτροπής εναντίον του φράγματος Kakhovka.

Η ουκρανική επίθεση αποτυγχάνει

Στις 4 Ιουνίου, δύο ουκρανικές μηχανοκίνητες ταξιαρχίες προσπάθησαν να προχωρήσουν σε πέντε κατευθύνσεις, αλλά «ο εχθρός δεν πέτυχε σε καμία από αυτές» και «υπέστη σημαντικές απώλειες»: 300 άνδρες, 16 άρματα μάχης και 26 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 14 φορτηγά.

Στις 5 Ιουνίου, η Ουκρανία έβαλε σε δράση πέντε ταξιαρχίες σε επτά κατευθύνσεις, αλλά σταμάτησε και υπέστη ακόμη μεγαλύτερες απώλειες: περισσότερους από 1.600 άνδρες και 28 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 8 άρματα μάχης Leopard και τρία τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10, καθώς και 136 άλλα συστήματα μάχης, κυρίως ξένης κατασκευής.

«Οι Ρωσικές μονάδες του 433ου Συντάγματος Μηχανοκίνητου Πεζικού της 127ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 37ης και 60ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού διακρίθηκαν στη μάχη, επιδεικνύοντας μεγάλη αντοχή και αντοχή».

Απώλειες και από τις δύο πλευρές

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών των πολεμικών επιχειρήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις η Ουκρανία έχασε έως και 3.715 άνδρες, 52 άρματα μάχης και 207 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 134 φορτηγά, 48 πυροβόλα πεδίου, καθώς και 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και 53 drones.

Οι απώλειες της Ρωσίας ήταν εντυπωσιακά μικρότερες:
Συνολικά 71 στρατιώτες της συνδυασμένης ομάδας δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλοι 210 τραυματίστηκαν κατά την απόκρουση της εχθρικής επίθεσης.
Η Ρωσία έχασε 15 τανκς, 9 οχήματα μάχης πεζικού, 2 φορτηγά και 9 πυροβόλα όπλα

Τρομοκρατική ενέργεια στο φράγμα HPP Kakhovka

Η ευθύνη για τον βομβαρδισμό του HPP Kakhovka ανήκει στις ουκρανικές αρχές, οι οποίες αποφάσισαν να αναδιατάξουν δυνάμεις από τη Kherson κατά τους Ρώσους:
«Έχοντας αποτύχει στις επιθετικές του ενέργειες, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητές του, ο εχθρός σκοπεύει να μεταφέρει μονάδες και εξοπλισμό από στην Kherson στις περιοχές που διεξάγονται επιθέσεις αποδυναμώνοντας έτσι σημαντικά τις θέσεις στη Kherson».

Οι ουκρανικές δυνάμεις στη δυτική όχθη του Δνείπερου έχουν λάβει αμυντικές θέσεις.
Το χτύπημα κατά του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού έχει σκοπό να αποτρέψει «επιθετικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού» στην περιοχή αυτή.
Η τρομοκρατική επίθεση στον HPP Kakhovka θα έχει «μακροπρόθεσμες περιβαλλοντικές συνέπειες».
Καθώς ολοένα και περισσότερο νερό απελευθερώνεται από τον HPP Dnepropetrovsk, αυτό θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες πλημμύρες.
Η πράξη δολιοφθοράς μεγάλης κλίμακας είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων από το καθεστώς της Ουκρανίας…

Τα Leopard καταστρέφονται…

Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν τα ξένα τεθωρακισμένα του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανώς χρησιμοποίησαν αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Vikhr καταστρέφουν σωρηδόν τα τανκς της Δύσης στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Μόνο στην περιοχή του Νότιου Donetsk οι Ρώσοι κατέστρεψαν 8 άρματα μάχης Leopard.

Η αντεπίθεση των Ουκρανών… εξελίσσεται σε φιάσκο

Οι πρώτες ημέρες της ουκρανικής αντεπίθεσης δεν οδήγησαν σε καμία νίκη για τον ουκρανικό στρατό.
Μετά από δύο ημέρες μαζικών επιθέσεων στα μέτωπα της περιοχής Zaporozhye και στα νότια του Donetsk, οι ουκρανικές μονάδες υπέστησαν μεγάλες απώλειες, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο κανενός από τους οικισμούς.
Στις 5 Ιουνίου, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να εισέλθουν στο χωριό Novodonetskoye, αλλά δεν κέρδισαν εκεί βάση και υποχώρησαν μετά από παρατεταμένες μάχες.
Έως της 7 Ιουνίου, το μέτωπο στο Donbass και στις νότιες περιοχές παρέμειναν αμετάβλητες.

Ο ουκρανικός στρατός πλήρωσε υψηλό τίμημα για τις αποτυχημένες προσπάθειες να σπάσει τη ρωσική άμυνα
Τα δυτικά κύρια άρματα μάχης δεν βοήθησαν τους προελαύνοντες Ουκρανούς.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή τουλάχιστον 8 γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard.
Ο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ καταστρέφεται τώρα στις ουκρανικές στέπες, συμπεριλαμβανομένων των MaxxPro MRAPS, γαλλικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης όπως AMX-10RC κ.λπ.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην πρώτη γραμμή. Στην περιοχή Kherson αναμένονται προσπάθειες της Ουκρανίας να ανοίξει βοηθητικό μέτωπο.

Οι Ουκρανοί χτύπησαν το HPP Kakhovka

Το βράδυ της 6ης Ιουνίου, οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν το HPP Kakhovka.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με ουκρανικό Vilha MLRS.
Αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσουν έως και 80 οικισμοί, οι πλημμύρες εκτίνονται σε απόσταση χιλιομέτρων.
Η Ουκρανία, όπως πάντα, κατηγόρησε τη Ρωσία για καταστροφή υποδομών, παρά το γεγονός ότι το HPP Kakhovka βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Η επίπεδη και ανατολική όχθη του Δνείπερου, όπου βρίσκονται οι ρωσικές θέσεις, διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο και ένα τέτοιο χτύπημα θα ήταν εις βάρος των ρωσικών δυνάμεων από στρατιωτική άποψη.

Πριν από λίγους μήνες, αποκαλύφθηκε ότι η Ουκρανία θα προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει τον έλεγχο των φραγμάτων κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής του.
Τον Απρίλιο, το νερό ξεχείλισε τις όχθες του Δνείπερου στην περιοχή του Κιέβου, κάτι που τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εξήγησαν με ισχυρές βροχοπτώσεις.
Ωστόσο, η βροχή το 2023 δεν ήταν ασυνήθιστα δυνατή στην Ουκρανία.

Μάλιστα, οι αρχές της Ουκρανίας συσσώρευσαν σκόπιμα νερό χωρίς να ανοίξουν τις πύλες στα φράγματα.
Στη συνέχεια, το ουκρανικό φράγμα στο Dneprodzerzhinsk δεν άφησε το νερό να ρέει για περισσότερες από δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν και τα τοπικά χωριά και ο πληθυσμός έπρεπε να εκκενωθεί.
Όλα αυτά ήταν απαραίτητα για τη συνεχιζόμενη αντεπίθεση. Έχοντας καταστρέψει το μοναδικό φράγμα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, η Ουκρανία έχει πλημμυρίσει την ελεγχόμενη από τη Ρωσία ανατολική όχθη στην περιοχή Kherson.
H Ουκρανία σαφώς δεν ανησυχεί για τους οικισμούς και τους αμάχους…αλλά στην Δύση για όλα ευθύνονται οι Ρώσοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μην υποστηρίζετε κανέναν σε αυτό τον πόλεμο, ούτε τους φονιάδες νεοναζί της Ε.Ε και του Κούλη, ούτε και τους Ρώσους. Καλά παιδάκια και αυτοί. Ουδέποτε βοήθησαν την Ελλάδα, ούτε το 1821 αλλά και το 1922 συνέβαλλαν στην καταστροφή μας δίνοντας όπλα στον τουρκαλά.

    Να πάνε να @αμηθούν όλοι τους. Μόνο την πατρίδα μας να κοιτάμε

  2. Οι περισσότερες απώλειες των Ουγκρανών είναι ναζίδια και μισθοφόροι του σαταΝΑΤΟ.Σκίστους Βλαδίμηρε

Comments are closed.