Πανευρωπαϊκή “χλαπάτσα” για τον νευρασθενή Τσίπρα στην Ευρωβουλή: Έφαγε “χώμα” και άδειασε η αίθουσα – Τον έγραψαν όλοι στα @π@υτά τους

Κοινοποίηση:
tsipras-nevra01

Μια προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού στην Ευρωβουλή για το μέλλον της Ευρώπης – που θα έδινε την ευκαιρία στην Αθήνα να περάσει τα μηνύματα της για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα όπως η κοινωνική συνοχή, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, το προσφυγικό και η περιφερειακή ασφάλεια – μετατράπηκε τελικά σε εστία αντιπαράθεσης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με τις φιλελεύθερες και και συντηρητικές δυνάμεις που αποτελούν την πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο.

Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε η επιλογή του κ. Τσίπρα να μεταφέρει σε ευρωπαϊκό έδαφος το «αφήγημα» για την επιτυχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να οδηγήσουν την χώρα έξω από τα μνημόνια. Η επιλογή Τσίπρα ερέθισε τα αντανακλαστικά πολλών ευρωβουλευτών οι οποίοι όπως ήταν αναμενόμενο έσπευσαν να του υπενθύμισουν τα αποτελέσματα της ολέθριας διαπραγματευσης του 2015 και το αχρείαστο μνημόνιο που κόστισε 100 δισ. ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός δέχθηκε και τα βέλη των Ελλήνων ευρωβουλευτών που έσπευσαν να απαντήσουν στο «success story» του κ. Τσίπρα με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να εκνευριστεί και η χθεσινή συζήτηση στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο να θυμίζει προ ημερησίας συζήτηση στην ελληνική Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να χρεώσει τις σκληρές επισημάνσεις του Ισπανού ευρωβουλευτή Γκονζάλες Πονς σε μια προσπάθεια του να στηριχθεί η πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Όλα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στην Ευρωβουλή έδωσαν την αφορμή στα κόμματα να επιτεθούν εκ νέου στον πρωθυπουργό και να τον κατηγορήσουν με ανακοινώσεις τους ότι έχασε ακόμα μια ευκαιρία να προβάλλει τις εθνικές θέσεις και να μην διχάσει τον ελληνικό λαό. «Είναι εκτός τόπου και χρόνου» σημείωσε η ΝΔ ενώ η εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε ότι έπρεπε να εμφανιστεί  ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μην μεταφέρει στην ΕΕ την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση ενώ  σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα του απάντησε και το ΠΟΤΑΜΙ με τον εκπρόσωπο του να επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να λέει τα παραμύθια που έλεγε και στις πλατείες των αγανακτισμένων. Στον χορό των αντιδράσεων μπήκε και το ΚΚΕ που σημείωσε πως με όσα είπε ο πρωθυπουργός «ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε». Τέλος το ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε  στο εξωτερικό την ακροδεξιά αλλά στο εσωτερικό κυβερνά μαζί της.

Η συνεδρίαση

Φανερά εκνευρισμένος, χειρονομώντας και με υψηλούς τόνους απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ευρωβουλευτή από την Ισπανία και εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς. Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής στην τοποθέτησή του μετά την πρωτολογία του Έλληνα πρωθυπουργού, υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα ότι το 2015 οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του κόστισαν στους Έλληνες 100 δισ. ευρώ, ενώ τον κάλεσε να μην επιστρέψει στον λαϊκισμό εν όψει των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο νεποτισμός στην Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί πολιτική πρακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Κύριε Τσίπρα, κοστίσατε 100 δισ. ευρώ στην Ελλάδα»

Ο κ. Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς τόνισε ότι τα συγχαρητήρια για το τέλος των Μνημονίων πρέπει να αποδοθούν στον ελληνικό λαό και όχι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι πλέον βλέπει τον κ. Τσίπρα «πολύ αλλαγμένο». Αναφορικά με τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα για τις «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές της ΕΕ, ο Ισπανός Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι ολόκληρη η Ευρώπη «έσωσε την Ελλάδα» και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην επαναλάβει τα σφάλματα του 2015 και να μην επιστρέψει στις μεθόδους του λαϊκισμού, καθώς είτε δεξιός, είτε αριστερός είναι επικίνδυνος για κάθε χώρα.

«Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έσωσαν την Ελλάδα»

Ο κ. Γκονζάλες Πονς είπε ότι η Ελλάδα καταφέρνει να βγει από την κρίση χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και τη στήριξη της ΕΕ, και πλέον ο κ. Τσίπρας έχει τώρα δύο επιλογές: «Είτε να ακολουθήσει την οδό των μεταρρυθμίσεων, που έχει επιστρέψει την Ελλάδα στο δρόμο της ευημερίας είτε αυτόν του λαϊκισμού».

Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής κάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποφεύγει να συγχέει ηθελημένα την ΕΕ με τους τεχνοκράτες, καθώς ήταν οι Ευρωπαίοι πολίτες και φορολογούμενοι αυτοί που δάνεισαν τη χώρα.

«Δεν ήταν η Ευρώπη των τραπεζών και των εταιρειών που έσωσε την Ελλάδα από την άβυσσο, αλλά η Ευρώπη των φορολογουμένων που σηκώνονται κάθε πρωί για να εργαστούν. Ήταν οι Ευρωπαίοι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι που βοήθησαν την Ελλάδα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: