Πανδημία ανίκανων! Σε ισχύ τα πιστοποιητικά όσων βρίσκονται σε καραντίνα – Μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι

Κοινοποίηση:
kartant

Με τη χώρα μας να καταγράφει το ένα μαύρο ρεκόρ μετά το άλλο κι ενώ χτες ανακοινώθηκαν 40.560 κρούσματα, έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι δεν αντιμετωπίζουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων, παρά τους επίμονους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, αλλά, κυρίως, μια πανδημία ανίκανων…

Ενώ η μετάλλαξη Όμικρον γονατίζει τη χώρα και τρομοκρατεί την κοινωνία, την ίδια ώρα έχει εντοπιστεί ένα τεράστιο κενό στη διασύνδεση των υπηρεσιών και πλατφορμών, το οποίο επιτρέπει στους εμβολιασμενους να κυκλοφορούν ελεύθεροι ακόμα κι αν νοσούν.

Συγκεκριμένα, εάν κάποιος νοσήσει και είναι εμβολιασμένος το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα συνεχίζει να εμφανίζεται «πράσινο» στους ελέγχους, δίνοντας πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες. Το κενό αυτό έχει επισημανθεί στο υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει κάποια πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί.

Το θέμα πρώτο ανέδειξε  το news4health, το οποίο στις 15 Δεκεμβρίου, έγραφε χαρακτηριστικά «Πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιβεβαιώνουν πάντως ότι το πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται ένα μήνα για να εκδοθεί και να τεθεί σε ισχύ. Τα προβλήματα που προκύπτουν ωστόσο είναι τα εξής: Ένας εμβολιασμένος είτε είναι άνω των 60 ετών ή όχι μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα και αν έχει κορονοϊό επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού που δεν έχει λήξει τυπικά».

Κατά τα άλλα, όπως είπε κι ο πρωθυπουργός, έχουμε τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την πανδημία…

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο ανίκανοι, είναι και επικίνδυνοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: