Παναγιώτης Σταμπουλίδης: “Τέλος τα click away και click inside στις 14 Μαΐου”

Κοινοποίηση:
καταστηματα

Για την εικόνα στην εστίαση, την οποία χαρακτήρισε «καλή» αλλά και τα μέτρα του lockdown μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Μιλώντας, πάντως, για τα μέτρα του lockdown, ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside. «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

Όσο για τα SMS είπε ότι θα επανεξαταστούν, ενώ αναφορικά με το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων
Κρίσιμη αναμένεται λοιπόν και η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που γίνεται σήμερα με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και θα αποφασίσει για το άνοιγμα ή μη δραστηριοτήτων αθλητισμού και πολιτισμού.

Ο οδικός χάρτης της άρσης των μέτρων – Όλες οι ημερομηνίες
Σάββατο 8 Μαΐου

Από αύριο αυξάνεται ο αριθμός πελατών ανά τετραγωνικό σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., ενώ την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες με βάση τους υγειονομικούς κανόνες που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Δευτέρα 10 Μαΐου

Επανέρχεται η δια ζώσης διδασκαλία σε όλες τις σχολικές βαθμίδες. Βασικό εργαλείο θα είναι τα self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Σε νηπιαγωγεία και δημοτικά η σχολική χρονιά θα παραταθεί και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου, ενώ τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια θα τελειώσουν κανονικά στις 11 Ιουνίου, χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλήνιες εξετάσει θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

Ξεκινούν πάλι τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Παρασκευή 14 Μαΐου

Εν τω μεταξύ, μία ημέρα πριν από το άνοιγμα του τουρισμού, στις 14 Μαΐου, η κυβέρνηση πρότεινε στην επιτροπή ειδικών το άνοιγμα των μουσείων, με το σκεπτικό ότι αναμένεται να υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις και από τους τουρίστες που θα επισκέπτονται σταδιακά τη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής, για να παρουσιάσει την πρόταση του υπουργείου για την συνολική επανέναρξη των δραστηριοτήτων του πολιτισμού με κανόνες, self tests για τους εργαζόμενους και ασφάλεια.

Σάββατο 15 Μαΐου

Πρεμιέρα του τουρισμού. Οι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR τεστ πριν την άφιξη και rapid test με την αναχώρηση. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το πράσινο διαβατήριο, προκειμένου να ξεκινήσει να υποδέχεται τουρίστες για την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ θα συμμετέχει σε δοκιμαστικό πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 30 Ιουνίου.

Απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις.
Δευτέρα 17 Μαΐου

Με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου επανεκκινούν από τις 17 Μαΐου συγκεκριμένες λειτουργίες των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης (ΕΕΚΔΒΜ) και των Κολεγίων, μετά από θετική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, επανέρχεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Παρασκευή 21 Μαΐου

Παράλληλα, στο πλαίσιο ανοίγματος του πολιτισμού, η κυβέρνηση έχει θέσει ως ημερομηνία-σταθμό την 21η Μαΐου για την επαναλειτουργία των θερινών σινεμά στη χώρα. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, αναμένεται να ανοίξουν τα θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: