Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μαραθωνίου Κέλβιν Κίπτουμ

Κοινοποίηση:
Κίπτουμ

 

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ μαραθωνίου ανδρών, ο 24χρονος Κενυάτης Κέλβιν Κίπτουμ, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην πατρίδα του.

 

Σκοτώθηκε μαζί με τον προπονητή του, τον Ζερβάις Χακιζιμάνα.

 

«Η Κένυα έχασε ένα ξεχωριστό διαμάντι»

Αποτίοντας φόρο τιμής στον Κίπτουμ, ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας Αμπάμπου Ναμγουάμπα έγραψε στο Χ: «Η Κένυα έχασε ένα ξεχωριστό διαμάντι».

 

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Κένυας και πρώην πρωθυπουργός, Ράιλα Οντίνγκα, δήλωσε ότι η χώρα έχασε «έναν πραγματικό ήρωα» και θρηνεί «ένα αξιόλογο άτομο… και ένα κενυατικό αθλητικό είδωλο».

Ο Σεμπάστιαν Κόε, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, δήλωσε ότι ο Κίπτουμ «αφήνει μια απίστευτη κληρονομιά, θα μας λείψει πολύ».

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη περίπου στις 23.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή, ανέφερε η αστυνομία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Οπως έγινε γνωστό, ο Κίπτουμ, ο οποίος οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο, βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε δέντρο. Εκπρόσωπος που επικαλείται το AFP ανέφερε ότι τρίτος επιβάτης –που ήταν γυναίκα– τραυματίστηκε και «μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: