Πήλιο: “Εμπόλεμη ζώνη” συγκρότημα κατοικιών- Αγριο ξύλο “παίζουν” οι γείτονες

Κοινοποίηση:
xylodarmos

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες σε 18 μήνες με αναστολή για βαριά σωματική βλάβη, έναν 47χρονο ο οποίος είχε επιτεθεί τον Ιούλιο του 2020 σε 67χρονο γείτονά του, στην Κάτω Γατζέα, σε γνωστό συγκρότημα κατοικιών, δαγκώνοντάς τον στο αυτί και τη μύτη.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό είχε σημειωθεί για ασήμαντη αφορμή. Ο 57χρονος “έστησε καυγά” με τον γείτονά του για τη θέση του κάδου απορριμμάτων και η κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ελέγχου. Ο δράστης επιτέθηκε στον 67χρονο χτυπώντας τον αρχικά με τα χέρια, ενώ στη συνέχεια τον δάγκωσε στο χέρι, στο αυτί και στη μύτη, με αποτέλεσμα να του αφαιρέσει κομμάτι της. Το θύμα είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου και είχε καταθέσει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Χθες, στην εκδίκαση της υπόθεσης παρουσιάστηκε βίντεο με την υπεράσπιση να υποστηρίζει πως ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άμυνα καθώς ο μηνυτής τον χτύπησε, τον έριξε στο τσιμέντο και του έκλεισε το στόμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Ο καυγάς που οδήγησε στο Νοσοκομείο τον 67 χρονο δεν ηταν ο πρώτος μεταξύ των γειτόνων με τον μηνυτή να κατηγορείται πως είναι ο «νταής» του συγκροτήματος κατοικιών.

«Ηταν σε άμυνα, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά για να ξεφύγει από τα χέρια του», υποστήριξε ο συνήγορος του κατηγορούμενου κ. Μάνθος Παλαιογιάννης.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας από βαριά σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και πρότεινε την ενοχή του, αλλά η απόφαση εκδόθηκε με βάση το κατηγορητήριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: