«Πήγαν να τραβήξουν φωτογραφίες» λένε οι Βούλγαροι για τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε τον Έλληνα σκιέρ

Κοινοποίηση:
fddfdf

Τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα του Έλληνα ορειβάτη και σκιέρ Κωνσταντίνου Μόμτση να βγάλει φωτογραφίες μαζί με τρεις φίλους του σε χιονισμένη πλαγιά του Μπόροβιτς της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά Μέσα, ο 36χρονος από τη Φλώρινα που έκανε σκι μαζί με τους φίλους του που έκαναν snowboard, έχασε τη ζωή του στην πίστα Markujik 3, η οποία είχε κλείσει λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Παρά τις προειδοποιήσεις των υπευθύνων για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε ορεινά εδάφη, η παρέα των Ελλήνων αποφάσισε να κατέβει την πιο απότομη πλαγιά στο Μπόροβιτς με αποτέλεσμα να θαφτούν στο χιόνι από χιονοστιβάδα που προκλήθηκε την ώρα της κατάβασης.

Οι τρεις απεγκλωβίστηκαν με δικές τους δυνάμεις, αλλά ο 36χρονος δεν τα κατάφερε. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Η επιχείρηση διάσωσης που ακολούθησε διήρκησε πέντε εξαντλητικές ώρες. Περίπου 25 διασώστες βουνού και τέσσερα σκυλιά κινητοποιήθηκαν προκειμένου να εντοπίσουν τον Έλληνα σκιέρ.

«Κατέβηκαν αλυσιδωτά, για να τραβήξουν φωτογραφίες. Ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, και αυτό δεν έπρεπε να γίνει», σχολίασε ο διασώστης Stefan Hristov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος που πέθανε ο σκιέρ και όχι οι snowboarders, δεν ήταν τα σκι, γιατί αυτά αφαιρούνται ευκολότερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: