Πέφτει κανείς από τα σύννεφα; Ευλογιά των πιθήκων: «Έχουμε ήδη έτοιμα εμβόλια» λέει ο Βασιλακόπουλος

Κοινοποίηση:
ΕΥΛΟΓΙΑ

Στο σενάριο έξαρσης της ευλογιάς των πιθήκων στην χώρα μας, αναφέρθηκε σήμερα Κυριακή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στο πρώτο ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Ελλάδα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε αρχικώς πως η εν λόγω νόσος είναι γνωστή από το 1970 και μεταδίδεται στον άνθρωπο και από άλλα ζώα, κυρίως τρωκτικά, πέραν του πιθήκου.

«Οι έχοντες εμβολιαστεί για την ευλογιά -και όχι την ανεμοβλογιά- είναι σε αρκετό ποσοστό προστατευμένοι και από την συγκεκριμένη ευλογιά των πιθήκων» διευκρίνισε.

Μέσω επαφής η μετάδοση

Επισήμανε πως ανέκαθεν υπήρχαν κρούσματα του ιού στην δυτική Αφρική και όσα εμφανίζονταν εκτός της χώρας συνδέονταν με ταξίδια.

«Η μετάδοση της νόσου γίνεται μέσω επαφής» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια είπε πως ο ιός που ελέγχθηκε στην Πορτογαλία έδειξε πως δεν είναι μεταλλαγμένος και είναι ένας ιός DNA και όχι RNA, όπως ο κοροναϊός, πράγμα που σημαίνει πως δεν μεταλλάσσεται εύκολα.

Τόνισε πως έχουμε ήδη έτοιμα εμβόλια και εξήγησε πως ο ιός αυτός που κυκλοφορεί είναι της δυτικής Αφρικής και όχι της κεντρικής και γι’ αυτό έχει μικρή θνητότητα.

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα «ευλογιάς των πιθήκων» στην Ελλάδα

Πρόκειται για έναν 29χρονο Άγγλο τουρίστα που έκανε διακοπές στην Κεφαλλονιά.

Ο 29χρονος εμφάνισε τα γνωστά εξανθήματα και πήγε στο νοσοκομείο του νησιού, όπου οι υγειονομικοί το έκριναν ως ύποπτο κρούσμα του ιού.

Αναμένεται τη Δευτέρα να αξιολογηθεί το περιστατικό και να επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται όντως για το πρώτο κρούσμα της «ευλογιάς των πιθήκων» στη χώρα μας.

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως η νόσος διαρκεί περίπου 2 με 3 βδομάδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Αφού πέτυχαν τα εμβόλια του covid-19 τώρα έχουν έτοιμα και των πιθήκων!!!! Μόνο που θα τα κάνετε μόνοι σας γιατί δεν ξέρουν τι πράτουν για την ανθρωπότητα οι ειδικοί και οι κυβερνήσεις των νέων καιρών.
    Μαζέψτε κανένα ειαγωμενο που τους έχετε ποστιασει στα hotspot και στα κέντρα υποδοχής και θα δείτε πως θα φύγουν όλες οι αρρώστιες!!!!! Μην κάνετε την Ελλάδα Σπιναλόγκα και τις κοινωνίες σαν φοβησμενα πρόβατα που θα τα φάει ο λύκος!!!!!

  2. Κι άλλα εμβόλια;;; Όπως και με του κοροϊδοιου έτσι και αυτά Βάλτα στον πάτο σου…. Είμαι περήφανος που δεν μπολιαστηκε κανένας από την οικογένεια μου γαμημένε.. Όσο για σένα πλεύρη και λοιποί φορείς γύρω σου θα σας περιμένουμε….. Έννοια σου….. Κάτσε να δείτε τι κυνήγι θα φάτε σε λίγους μήνες όταν υγιείς νέοι άνθρωποι (δυστυχώς) θα πέφτουν σαν τις μύγες από καρδιά εξαιτίας του σκατομπολιου που λυσαξες γαμημενε να το πλασάρετε ακόμη και στα παιδιά…..

  3. προς τον 45
    εσένα 45, δεν υποστηρίζω βελοπλο, αλλά πρέπει να σε δει οφθαλμίατρος ή ψυχίατρος εμμονικος κ. κολλημένος. τα εγκληματα του γουρλομπαστ σου δεν τα βλέπεις που δολοφόνησε κ δολοφονεί Έλληνες.;;;;

  4. Η ”ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ” ΣΤΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΕΣ …ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΘΡΟΑΡΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΜΠΡΙΜΕ ΚΑΙ ΦΥΜΕ ΛΑΘΡΟΑΠΟΒΛΗΤΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΙ ”ΕΙΔΙΚΟΙ” ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ…

  5. Καλά ρε βλακάκο δεν διαβαζεις καλα ;για τον βασιλακοπουλο γραφουν κι εσυ πετας τη μ@λακία σου για τον βελο;

  6. «Έχουμε ήδη έτοιμα εμβόλια» λέει ο Βασιλακόπουλος
    ΒΑΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ ΟΛΑ ΜΑΖΙ

    1. Βεβαίως υπάρχουν εμβόλια κατά της ευλογιάς. Δεν είναι καινούργια νόσος. Τα πρώτα εμβόλια που βρήκαν στον πλανήτη ήταν κατά της ευλογιάς.

  7. Παράξενο πως ξαφνικά ….ξύπνησαν…τόσοι ιοί και άρχισαν να …κυκλοφορούν…ελεύθερα παντού, σε όλο τον κόσμο. Τόσα χρόνια τι έκαναν; Σε χειμερία νάρκη ήταν; Μετά από αυτόν τον ..ιό..ποιος άλλος λέτε θα …ξυπνήσει;…Είχαμε έναν ιό από νυχτερίδα, τώρα από πίθηκο, μετά από ποιο ζώο θα ξεπεταχτεί; Μηηηπως …ξεπετάγονται… όλοι από αυτούς που κυβερνάνε τον κόσμο; Λέω εγώ τώρα, μήπως;

    1. Μηπως οι ιοι ξεπεταγονται απο τους εμβολιασμενους;;;;;;μηπως οι ιδιοι εχουν γινει “εργοστασια” μεταλλαξης και παραγωγης ιων;;;;;;;;;;σιγουρα παντως παιζει και το σεναριο που λες,οτι τον εχουν φτιαξει.η τον εφτιαξαν και τον εριξαν,ή το επεδιωξαν μεσω των εμβολιασμων να παραχθει αυτος ο πιθηκοιος και οχι μονο…..

  8. μην αγχώνεστε. Θα πουλήσει τη θαυματουργή αλοιφή ο βελόπουλος.

    1. Ασχολησου πρωτα με τα “θαυματουργα” εμβολια και οταν βρεις λυση,φτανεις και στον βελοπουλο.εκεινο σε μαρανε εσενα,ο βελοπουλος.για ολο τον βοθρο και το συρφετο που εχουν δηλητηριασει το 80% των ελληνων δεν ειχες να πεις κατι.τους προσπερασες ολους αυτους και σταθηκες να μιλησεις για τον βελοπουλο.μιλα πρωτα για τους αλλους κηφηνες και μετα μιλα και γι’αυτον.αλλωστε δεν ειναι κανεις στο απυροβλητο.

    2. Ενα 45άρι χρειάζεσαι και αυτοκτονα για να εχουμε ενα σκουπίδι λιγοτερο

Comments are closed.