Πέντε επαγγέλματα που θα βγάλουν ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ με τον κορωνοϊό

Κοινοποίηση:
1

Ποια επαγγέλματα θα ζητάνε όλο και περισσότερο κόσμο…


Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει την ζωή της χώρας, επιβάλλοντας μέτρα περιορισμού.
Ο κόσμος δεν θα είναι ίδιος πια!

Ωστόσο η όποια κρίση, κανονική η τεχνητή, «γεννά» ευκαιρίες, τις οποίες καλό είναι να αξιοποιήσουμε! Κανείς δεν μας εμποδίζει άλλωστε να επιβιώσουμε, μέχρι τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο για τους ανθρώπους.
Υπάρχουν λοιπόν 5 επαγγελματικοί κλάδοι που έχουν ωφεληθεί από την γέννηση νέων αναγκών και υπηρεσίες που θα αναδειχτούν την επόμενη μέρα του κορωνοϊού.

Δουλειές που έχουν να κάνουν με αυτοματισμό

Οι επιχειρήσεις κάνουν στροφή στον αυτοματισμό. Όπως εκτιμούν ειδικοί, η αγορά αυτοματοποιημένων οχημάτων, αυτόματων καροτσιών κτλ. αναμένεται σε παγκόσμιο επίπεδο να υπερτριπλασιάσει τον τζίρο της.

Γιατροί, νοσηλευτές

Ήδη είναι τεράστια η ζήτηση γιατρών και νοσηλευτών σε πλανητικό επίπεδο. Φανταστείτε πως μόνο στην πλατφόρμα ανεύρεσης εργασίας Indeed.com υφίστανται αυτή την στιγμή πάνω από 96.000 ανοιχτές θέσεις για υγειονομικό προσωπικό. Αναζητούνται μεταφορείς ασθενών, νοσηλευτές έως και αναλυτές δεδομένων για την καταγραφή και μελέτη των επιδημιολογικών στοιχείων (data specialists).

Προσωπικοί αγοραστές

Όλο και περισσότεροι παραγγέλνουν πλέον τρόφιμα online. Η αμερικάνικη νεοφυής επιχείρηση Instacart ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 300.000 Persοnal Shοppers, με σκοπό να ανταποκριθεί στην τεράστια ζήτηση των on-line παραγγελιών. Η εν λόγω εταιρεία διεκπεραιώνει για λογαριασμό χρηστών του ιντερνέτ τις αγορές τους στα σούπερ-μάρκετ και έπειτα παραδίδει τα προϊόντα άμεσα στην οικία τους, μέσω των προσωπικών αγοραστών (Persοnal Shοppers).

Ηλεκτρονικά μανάβικα/Σούπερ Μάρκετ

Το επίπεδο των on-line υπηρεσιών από τα καταστήματα τροφίμων θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.  Ήδη έχουν «ξεφυτρώσει» κάποια καταστήματα που έχουν ως αποκλειστική στόχευση την εξυπηρέτηση κατ’ οίκων.

Τεχνολογία πληροφοριών

Η τεχνολογία πληροφοριών, IT, είναι το σύνολο των επαγγελματικών χώρων οι οποίοι σχετίζονται με τη μελέτη, σχεδίαση, ανάπτυξη, υλοποίηση, συντήρηση και διαχείριση υπολογιστικών πληροφοριακών συστημάτων, κυρίως όσον αφορά εφαρμογές λογισμικού και υλικού υπολογιστών.

Ειδικά, στην παρούσα φάση, οι επαγγελματίες σε αυτόν τον κλάδο αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο περιζήτητοι. Οι ειδικοί των δικτύων υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θα κληθούν να υποστηρίξουν για παράδειγμα την αλλαγή πλεύσης στην τηλεργασία, που θα στηρίζεται στην on-line και όχι την προσωπική επαφή.

Επιπλέον, όλο και περισσότεροι θα ζητούν να ενισχύσουν τα μαγαζιά τους με Online υπηρεσίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ξέχασες τα sexshops. Εχουν ξεσκιστει να πουλάνε δονητές και που@@ες
    όλων των ειδών και μεγεθων !!!! Η μαλακια πάει…. τραινο στην Ελλαδα!!!!

Comments are closed.