Πέθανε ο 12χρονος Άρτσι – Αποσυνέδεσαν τα μηχανήματα οι γιατροί

Κοινοποίηση:
βρετανια

Έφυγε από τη ζωή, αφού οι γιατροί αποσύνδεσααν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν ζωντανό, νωρίτερα σήμερα ο 12χρονος Άρτσι Μπάτερσμπι από την Βρετανία, που είχε μείνει εγκεφαλικά μετά από ένα ατύχημα που είχε στο σπίτι του.

Η μητέρα του, Χόλι Ντανς, ανακοίνωσε τον θάνατό του σε δηλώσει στις οποίες και έκανε έξω από το νοσοκομείο που είχε εισαχθει ο 12χρονος και είπε ότι ήταν «η πιο περήφανη μαμά στον κόσμο».

Συγκεκριμένα τόνισε πως ο Άρτσι ήταν «ένα τόσο όμορφο αγοράκι και πάλεψε μέχρι το τέλος, και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

Πέθανε στις 12.15 μ.μ, διευκρίνισε.

«Του διέκοψαν την φαρμακευτική αγωγή στις 10 π.μ., τα ζωτικά του όργανα έδιναν σταθερές ενδείξεις μέχρι δύο ώρες αργότερα, όταν και του αφαίρεσαν την παροχή οξυγόνου», είπε η Έλα Ρόουζ Κάρτερ, η αρραβωνιαστικιά του μεγαλύτερου αδελφού του Άρτσι, Τομ, μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας»

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να βασανίζεται.Ελπίζουμε ότι καμία οικογένεια δεν πρέπει να περάσει αυτό που ζήσαμε. Είναι βάρβαρο» πρόσθεσε.

Ο Archie βρισκόταν στο επίκεντρο μιας μακράς νομικής διαμάχης από τότε που τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ατύχημα στο σπίτι του, στο Southend του Essex, τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με το BBC, η μητέρα του παιδιού βρήκε τον γιο της αναίσθητο με ένα δέσιμο στο κεφάλι του στο σπίτι τους και πιστεύει ότι συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση. Έκτοτε δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και διατηρείται στη ζωή με συνδυασμό ιατρικών παρεμβάσεων, μηχανικής υποστήριξης και φαρμακευτικών θεραπειών.

Το νοσοκομείο έκρινε ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και πρέπει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη, και ότι σε κάθε περίπτωση για το παιδί δεν υπάρχουν ελπίδες και θα καταλήξει το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, βάσει δικαστικής απόφασης, το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται θα έπρεπε να βγάλει τον 12χρονο από τη μηχανική υποστήριξη μέρες νωρίτερα. Η απόφαση αρχικά αναβλήθηκε, καθώς η οικογένεια του μικρού προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: