Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Γυθείου Πέτρος Τζωρτζάκης

Κοινοποίηση:
ΓΥΘΕΙΟ

Πέτρος Τζωρτζάκης: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Γυθείου, Πέτρος Τζωρτζάκης, σε ηλικία μόλις 57 ετών, μετά από μάχη κόντρα στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, φίλους και γνωστούς.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει δήμαρχος του πρώην «καποδιστριακού» Δήμου Γυθείου την περίοδο 2003-2006, μετά την επικράτησή του στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2002. Μετά το πέρας της σύντομης δημαρχιακής θητείας του συνέχιζε να παρακολουθεί στενά ως ενεργός πολίτης τις εξελίξεις και διεργασίες στον τόπο του, διαμένοντας μόνιμα στο Γύθειο ως το τέλος της ζωής του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 12:00 μμ στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γυθείου.

Ο Πέτρος Τζωρτζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και ήταν γιος τού αειμνήστου (παλαιού δημάρχου Γυθείου και υπουργού Γεωργίας) Τζώρτζη Τζωρτζάκη και της Γραμματικής, το γένος Φουρίδη. Είχε έναν αδερφό (ζει στις ΗΠΑ) και μια αδερφή (ζει στην Αθήνα).

Περάτωσε τις στοιχειώδεις γυμνασιακές και λυκειακές σπουδές του στο Γύθειο. Συνέχισε σε πανεπιστημιακό επίπεδο τις σπουδές του στο Roosevelt University στο Chicago Illinois των ΗΠΑ. Μετά το πέρας των τετραετών σπουδών του το 1988 πήρε το πτυχίο των Πολιτικών Επιστημών. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα του Πεζικού. Μετά την απόλυσή του επέστρεψε στο Μαυροβούνι Γυθείου, όπου έζησε μόνιμα ασχολούμενος με την αγροτική περιουσία τής οικογενείας του.

Μελετούσε κι ερευνούσε την ιστορία της Μάνης από πρωτογενές αρχειακό υλικό και συνεργαζόταν με αντίστοιχους ιστορικούς φορείς.

Ήταν νυμφευμένος με τη φιλόλογο Άννα Γερολυμάτου με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά, τον Τζώρτζη και τον Σπύρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: