Πέθανε ο Χάρης Λυμπερόπουλος, πρωτεργάτης του αθλητικού ρεπορτάζ

Κοινοποίηση:
lymperopoulos

Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρωτεργάτης του αθλητικού ρεπορτάζ Χαράλαμπος (Χάρης) Λυμπερόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών. Υπήρξε μεγάλη μορφή της αθλητικής δημοσιογραφίας και ιδρυτικό μέλος του ΠΣΑΤ. Συνέδεσε το όνομά του με την ανάπτυξη του αθλητικού ρεπορτάζ στον πολιτικό Τύπο, όπου άνοιξε νέους δρόμους, καθώς ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε το αθλητικό τετρασέλιδο της Απογευματινής σε μια εποχή που η αθλητική δημοσιογραφία ήταν υποβαθμισμένη.

Ο Χάρης Λυμπερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Syracuse University των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία ως αθλητής, όντας ο ίδιος πρωταθλητής Ελλάδος στο άλμα εις μήκος και το πένταθλο (1946) και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου στα νεανικά του χρόνια, ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου αλλά και μετέπειτα οδηγός αγώνων στο Ράλι Ακρόπολις, δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τον αθλητισμό.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1951 στην Αθηναϊκή, για λογαριασμό της οποίας, έναν χρόνο αργότερα, κάλυψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Ελσίνκι. Συνέχισε στο Ελληνικό Μέλλον, τον Ελεύθερο Λόγο, και από το 1959 στην Ακρόπολη και την Απογευματινή έως το 1988. Εργάστηκε παράλληλα και στον Ελεύθερο Τύπο ενώ διετέλεσε διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ και ιδρυτικό στέλεχος του «Αθήνα 9,84».

Η κηδεία του έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ συλλυπείται τη σύζυγο του Αθηνά και τις κόρες του Κατερίνα και Γεωργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: