Πέθανε αμετανόητος ο Ν. Μπελογιάννης – Ήταν ο γιος του σφάχτη της Αριστεράς των 2.000 νεκρών του Μελιγαλά

Κοινοποίηση:
Νίκος Μπελογιάννης

Πέθανε ο Νίκος Μπελογιάννης, γιος του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο» Νίκου Μπελογιάννη που ευθύνεται για τις ανθρωποσφαγές στο Μελιγαλά, στον Φενεό και αλλού, Ελλήνων πατριωτών.

Ο Νίκος Μπελογιάννης πέθανε σε ηλικία 68 ετών στο Λαϊκό Νοσοκομείο μετά από 10 μέρες νοσηλείας.

Ήταν χημικός μηχανικός, γιος του αρχιδολοφόνου, Νίκου Μπελογιάννη, που είχε εκτελεστεί το 1952 στο Γουδή, και της Έλλης Παππά, δημοσιογράφου και συγγραφέα, ανιψιός επίσης της  Διδώς Σωτηρίου.

Εκτός από χημικός μηχανικός ήταν και συγγραφέας, έχοντας μεταξύ άλλων συγγράψει τα βιβλία «Σταλινισμός: Η τέταρτη μονοθεϊστική θρησκεία» και «Αυτά λοιπόν τα νέα του Αλέξανδρου» με στιγμιότυπα της «μνημονιακής εποχής».

Γεννήθηκε στη φυλακή το 1951. Έναν χρόνο αργότερα εκτελέστηκε ο πατέρας του, ο «Άνθρωπος με το γαρύφαλλο», Νίκος Μπελογιάννης ενώ η μητέρα του Έλλη Παππά αποφυλακίστηκε το 1964. Ο ίδιος μεγάλωσε με την θεία του, Διδώ Σωτηρίου.

Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τα εγκλήματα των προγόνων του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Γιος του ηθικού αυτουργού του εγκλήματος στην Μελιγαλά, του δεύτερου στην ιεραρχία του ΚΚΕ Πελοποννήσου, του μπολσεβίκου προδότη, όλα τα υπόλοιπα περί αγωνιστή της αριστεράς με το γαρύφαλλο είναι τα παραμύθια που έφτιαξε η αριστερά για να ξεπλύνει την ντροπή της και το πουλημένο κράτος της μεταπολίτευσης τα έκανε ιστορία.

Comments are closed.