Πέθανε η Νότα Κονοπίση – Πιστή φίλη της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κοινοποίηση:
nota1

Έφυγε από τη ζωή η πιο πιστή φίλη και συνεργάτιδα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η αμπιγιέζ της Νότα Κονοπίση.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Μάκης Δελαπόρτας μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

«Έφυγε και η Νότα, η πιστή αμπιγιέζ της Αλίκης Βουγιουκλάκη… ο πιο δικός της άνθρωπος… πόσες αναμνήσεις; Πόσες αξέχαστες στιγμές έχω να θυμάμαι! Κυρία! Πάντα διακριτική, πιστή και εχέμυθη! Πόα μυστικά πήρε μαζί της… καλό ταξίδι Νότα μου», έγραψε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελευταία φωτογράφιση που έκανε η λατρεμένη ηθοποιός το 1996, λίγο πριν φύγει από τη ζωή και ενώ ήταν ήδη άρρωστη, φωτογραφήθηκε με την καλή της φίλη, συνεργάτιδα και αμπιγιέζ επί σειρά δεκαετιών, Νότα Κονοπίση στο σπίτι της.

nota

«Ας πούμε «πετυχημένη» σε εισαγωγικά. Γιατί πραγματικά πετυχημένη θεωρώ εγώ τη γυναίκα που έχει πιάσει και τη ζωή απ’ τα μαλλιά, ενώ εμένα η περίπτωση ζωή μου έχει ξεφύγει. Μη νομίσεις, ωστόσο, ότι αισθάνομαι δυστυχισμένη, παρ’ όλο που είμαι χωρισμένη γυναίκα, παρ’ όλο που είμαι πολύ μόνη μου. Περνάω μια περίοδο μεταβατική.

Όταν κλείνει η αυλαία και φεύγω από το θέατρο, γυρίζω σπίτι μόνη, αισθάνομαι τόση μοναξιά μετά απ’ όλη αυτή τη φασαρία, απ’ όλα αυτά τα χειροκροτήματα. Ευτυχώς, υπάρχει η αμπιγιέζ μου, η Νότα, την πήρα μαζί μου, κι έτσι έχω έναν άνθρωπο να μου πει μια καληνύχτα.

Οι δικοί μου οι άνθρωποι είναι οι απλοί, ταπεινοί άνθρωποι, η Νότα, η μαγείρισσά μου, ο σοφέρ μου, ο πορτιέρης του θεάτρου. Με τους άλλους, τους ξένους, αισθάνομαι λίγο μαζεμένη», είχε πει η αείμνηστη ηθοποιός για εκείνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: