Πάτρα: Σε απόγνωση οι πολίτες – Τουλάχιστον 20 εντολές διακοπών ρεύματος ημερησίως!

Κοινοποίηση:
DEI

Στον ΔΕΔΔΗΕ της Πάτρας αναφέρουν ότι λόγω Πάσχα υπήρξε μια περίοδος χάριτος για λίγες ημέρες, αλλά από την περασμένη Τρίτη, άρχισαν να καταφθάνουν εκ νέου δεκάδες εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης.

Στην Πάτρα, κατά πληροφορίες οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης κυμαίνονται καθημερινά στις 20 και προέρχονται από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, δεν εκτελούνται όλες σε μια ημέρα, καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και οι ιδιώτες εργολάβοι, δεν επαρκούν για να πραγματοποιήσουν όλες τις διακοπές μαζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν υψηλές οφειλές, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό αφορά τους τελευταίους πέντε μήνες, την περίοδο δηλαδή που άρχισε να εκδηλώνεται το κύμα των υπέρογκων λογαριασμών λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής.

Παρά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, με την επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τις δεσμεύσεις για μελλοντική αντιμετώπιση του προβλήματος, πολλοί είναι οι καταναλωτές που παραλαμβάνουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, που αδυνατούν να εξοφλήσουν.

Η ΔΕΗ έχει την δυνατότητα διακανονισμού έως και 20 δόσεις, ωστόσο η ρύθμιση ξεκινάει με προκαταβολή του 50% της οφειλής και το υπόλοιπο ποσό μπορεί να διακανονιστεί με τις δόσεις. Πιο αναλυτικά, με λογαριασμό από 500 έως 1000 ευρώ ο διακανονισμός βγαίνει στις 8 δόσεις και για ποσό λογαριασμού από 1000 έως 3000 ευρώ βγαίνουν από 18 έως 24 δόσεις.

pelop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: