ΠΩΣ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΑΣΚΟ…ΓΩΓΟΣ: ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ; ΦΟΒΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ – ΑΚΟΥΣΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1111

Την ανησυχία του για την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος. Όπως εξήγησε μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφή δεδομένα για το συγκεκριμένο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Ωστόσο, τα δύο εμβόλια που έρχονται, της Johnson&Johnson και της Novavax, έχουν δοκιμάσει και την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη με πολύ λιγότερη όμως αποτελεσματικότητα. «Το βασικό στέλεχος το καλύπτουν κατά 89%, ενώ το μεταλλαγμένο έως και 55%», είπε και τόνισε πως «υπάρχει πρόβλημα με αυτή τη συγκεκριμένη μετάλλαξη».

Για τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer/BioNTEch και Moderna, ο καθηγητής ανέφερε ότι καλύπτουν τη βρετανική μετάλλαξη, όχι όμως τη νοτιοαφρικανική.

Ανησυχία για τα δεκάδες «ορφανά» μεταλλαγμένα κρούσματα της μετάλλαξης

Οι ειδικοί επικεντρώνουν στα δεκάδες «ορφανά» κρούσματα της μετάλλαξης του ιού. «Υπάρχουν μεταλλάξεις πολλές. Μερικές από αυτές μπορεί να επικρατήσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα. Αυτή τη στιγμή οι τρεις μεταλλάξεις που ανησυχούν είναι η βρετανική που έχει πολύ μεγάλη διασπορά, η νοτιοαφρικανική και η βραζιλιάνικη για την οποία δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμα», εξήγησε ο καθηγητής.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα συνολικά 173 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, εκ των οποίων 107 ήταν σημερινά. Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, τα κρούσματα θα αυξηθούν. «Μας απασχολεί πολύ γιατί έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και ίσως είναι και λίγο πιο επικίνδυνη», είπε για τη βρετανική μετάλλαξη.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα, ωστόσο τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης θα αυξηθούν.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca εξήγησε ότι μετά τα 65 έτη υπάρχει πρόβλημα στην ανοσιακή απάντηση και ο εμβολιασμός δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο στις μικρότερες ηλικίες. Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό 70-90% μέχρι 65 ετών. Όπως είπε, «ξέρουμε ότι μπορεί να δράσει αποτελεσματικά μέχρι εκείνη την ηλικία, περιμένουμε όμως να καταθέσει νέα δεδομένα και για τις ηλικίες άνω των 65 ετών.»

Πιθανό ένα νέο κλείσιμο των σχολείων

Για τα σχολεία είπε ότι «η κατάσταση στην Αττική δεν είναι καλή, δεν είναι όμως όπως πριν μερικούς μήνες που είχαμε μεγαλύτερους αριθμούς των κρουσμάτων. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να προλάβουμε την αύξηση και γι’ αυτό πάρθηκαν αυτά τα αυστηρά μέτρα. Τα σχολεία, όπως έχει προαποφασιστεί θα ανοίξουν και θα παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές. Στα Λύκεια υπάρχει μεγαλύτερη μετάδοση.»

Ωστόσο, επεσήμανε πως «τα σχολεία είναι από τα πρώτα που ανοίγουμε και από τα τελευταία που κλείνουμε, γιατί δεν επιβαρύνουν τόσο πολύ τη νόσο».

Ο καθηγητής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν όλα στην περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα. «Θα περιμένουμε και όλα είναι δυνατά να συμβούν, ακόμα και να ξανακλείσουν τα σχολεία αν επιδεινωθούν τα δεδομένα. Πρέπει να μάθουμε να πορευόμαστε μαζί με τον κορωνοϊό.»

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι αν χρειαστεί την επόμενη Παρασκευή να παρθούν περαιτέρω μέτρα, η επιτροπή θα εισηγηθεί να πάμε κάποια βήματα πίσω. «Η πολιτεία θα επιλέξει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Mεταφέρω ” Τα αντισώματα που βγάζουν οι εμβολιασθέντες με το παραπάνω εμβόλιο, αντί να «σκοτώσουν» τον φυσικό κορονοιό στην περίπτωση που ο εμβολιασθείς μολυνθεί με αυτόν μετά το εμβολιασμό του, τον μεταλλάσουν καθιστώντας τον (τον φυσικό κορονοιό) ανθεκτικό στα αντισώματα αυτά. Μάλιστα, οι προκαλούμενες μεταλλάξεις δεν είναι τυχαίες, αλλά μετατρέπουν τον φυσικό κορονοιό στις προαναφερόμενες μεταλλάξεις που εμφανίστηκαν στην Αγγλία, Ν. Αφρική και Βραζιλία (κι είναι περισσότερο μεταδοτικές και θανατηφόρες από τον ήδη υπάρχοντα).”

  2. Τα μπόλια είναι απλά άχρηστα αν δείτε μόνο και μόνο τους Εβραίους που έχουν εμβολιαστεί το 50% και τα κρούσματα είναι συνεχώς σε αύξουσα πορεία !!!
    Απλά προωθούν το μπολι γιατι πρέπει να βγάλουν από κάπου χρήμα !!
    Πάμε δυνατά Ελλάδα μου να αντέξεις από την οικονομική λελαπα που σου φέρνουν ξανά…Ελλάς Ελλήνων αδερφοί ημών!!

  3. Υπάρχει και μία άλλη μετάλλαξη. Ονομάζεται νεοελληνική. Είναι η πιο θανατηφόρα από όλες!! Περαστικά σας! 😂🤣😂

  4. Τελικά δείχνει ότι η πολύ μόρφωση οδηγεί σε παραμόρφωση.
    Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι και τρανοί καθηγηταδες δεν ξέρουν που τους βαράει τελικά.
    Παπαγαλίζουν ένα σενάριο μετά φτιάχνουν κάποιο άλλο κ.ο.κ. αερολογίες και ασυναρτησίες.

  5. Πώς γνωρίζουν ότι η μετάλλαξη είναι νοτιοαφρικανική; Είχε και διαβατήριο μαζί του ο Κορωνιός χαχαχαχα. Δούλεμα που πέφτει!!

  6. Μπορεί να μας εξηγήσει ο επιστήμων γιατί η μετάδοση στα λύκεια είναι ευκολώτερη απ ότι στα Γυμνάσια???!!!!!! Φαίνεται οτι ο ιός είναι πιό…μορφωμένος και προχωρημένος στην εκπαίδευσή του!!!!!!

  7. ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ .
    ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΔΩ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ .

  8. Είναι αυτός που πρότεινε να κυκλοφορούμε μονά – ζυγά ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητος ή ΑΜΚΑ;
    Ρε μην ακούτε τον κάθε ένα που έχει ψυχικά προβλήματα και θέλει ψυχίατρο.

  9. Θα πάτε φυλακή όλοι ΡΕΕΕΕΕΕ……
    ΌΧΙ ΦΥΛΑΚΉ. ΣΕ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΆΛΟΥΜΕ…..
    ΤΣΟΥΡΑΠΙΑ……
    .

  10. -Oi σοφοι Ελλαδας και Ευρωπης, αποφανθηκαν. -Η καθολικη απαλλαγη απο τον κορονοιο, συνιστα αμεσα την μετεγκατασταση μας στον Αρη

  11. λες και τα εμβόλια πιάνουν τον όχι μεταλλαγμένο κορόιδο ιό. για μα πιασουν και τον μεταλαενο.

    1. ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ

Comments are closed.