Πάνω από 300 χιλιοστά βροχής στα Χανιά

Κοινοποίηση:
keraunoi-sustima-zeys-tou-ethnikou-asteroskopeiou-athinon

Στη δυτική Κρήτη εντοπίζονται το απόγευμα της Δευτέρας τα μεγαλύτερα προβλήματα που αφήνει στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Ωκεανίς».

Ισχυρές είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στον νομό Χανίων, όπου μόνο στο οροπέδιο Ασκύφου έως το απόγευμα, σύμφωνα με τους τοπικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr καταγράφηκαν 309 χιλιοστά βροχής.

Στην Ασή Γωνιά καταγράφηκαν σήμερα 300 χιλιοστά βροχής, στον Σέμπρωνα 262, στις Βρύσες 153, στους Αγίους Πάντες 127, στο Έλος 123, στο φράγμα ποταμών Ρεθύμνου 116 και στον Αλικιανό Χανίων 100 χιλοστά, ενώ η βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων συνεχίζεται.

Σε χάρτη φαίνονται οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 14:00 της Δευτέρας.
Την ίδια ώρα, παραμένει αγνοούμενος 61χρονος κτηνοτρόφος, το όχημα του οποίου βρέθηκε, κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, ενώ προβλήματα παρατηρούνται και στην ηλεκτροδότηση.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα, κατά το τελευταίο 12ωρο (06:00-18.00) η πυροσβεστική σε όλη τη χώρα δέχθηκε 59 κλήσεις για κοπές δέντρων, 36 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων και 46 κλήσεις για άντληση υδάτων. Από αυτές οι 24 για κοπές δέντρων, οι τρεις για αφαίρεση αντικειμένων και οι 37 για αντλήσεις αφορούν στην περιφέρεια Κρήτης.

Τα ισχυρά φαινόμενα (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά) στην Κρήτη αναμένεται να διαρκέσουν έως το απόγευμα της Τρίτης. Σε βίντεο του meteo.gr αποτυπώνεται η εκτιμώμενη εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε Νότιο Αιγαίο-Κρήτη. Αντιθέτως, στην υπόλοιπη χώρα, όπου και σήμερα είναι προβληματικές οι μετακινήσεις σε στεριά και θάλασσα, θα εξασθενήσουν σταδιακά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: