Πάλι καλά! «Όχι» του Ηλία Μόσιαλου στον εμβολιασμό των εγκύων

Κοινοποίηση:
μοσιαλος

Οι έγκυες δεν συμπεριλήφθηκαν στις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο του κορωνοϊού, γι αυτό και δεν πρέπει να εμβολιαστούν, διευκρινίζει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής πολιτικής υγείας του LSE, με ανάρτησή του στο Facebook, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν προβλέπεται εμβολιασμός σε γυναίκες που κυοφορούν, ενώ έδωσε και τα αντοίστοιχα παραδείγματα της Βρετανίας.

«Εμβόλια και εγκυμοσύνη: όχι ακόμα

Μια από τις ομάδες που δεν θα λάβουν ακόμα το εμβόλιο Covid-19 θα είναι οι έγκυες γυναίκες. Η απάντηση είναι πολύ απλή και έχει να κάνει με το σχεδιασμό, όχι μόνο των κλινικών μελετών των εμβολίων για τον κορωνοϊό, αλλά όλων των μελετών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών προϊόντων.
Δεδομένου πως δεν έχουν διεξαχθεί συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές εμβολίου Covid-19 σε έγκυες γυναίκες, δεν υπάρχει ούτε επιστημονική γνώση αλλά ούτε και απόδειξη κινδύνου του εμβολίου στην εγκυμοσύνη.

Τα διαθέσιμα δεδομένα δεν υποδεικνύουν ανησυχία για την ασφάλεια ή παρενέργειές των εμβολίων. Όμως, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να προτείνουν τη χρήση των εμβολίων Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί οι έγκυες γυναίκες δεν συμπεριλήφθηκαν στις κλινικές δοκιμές.

Οι οδηγίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, συστήνουν

• Να αναβληθεί ο εμβολιασμός έως και την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.
• Εάν μια γυναίκα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος αφού κάνει την πρώτη δόση να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της πριν κάνει τη δεύτερη δόση.
• Οι νέες μητέρες που θηλάζουν μπορούν να εμβολιαστούν.
• Οι έγκυες γυναίκες που θεωρείται πως ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, λόγω άλλων παραγόντων υγείας, να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης»

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ιστοσελίδα: Health and Money News
    Ο Michael Yeadon ( πρώην εργαζόμενος της Phizer) και ο γερμανός γιατρός Wolfgang Wodarg έστειλαν επιστολή στον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων καλώντας τον ΕΜΑ να σταματήσει τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Phizer στην Ευρωπαικη Ενωση γιατί το εμβόλιο αποκλείει μια πρωτεΐνη που είναι βασική για το σχηματισμό του πλακούντα λέγοντας πως είναι πιθανό οι γυναίκες που λαμβάνουν το εμβόλιο να γίνουν στείρες.
    ΥΓ.Να γιατί το ΟΧΙ.
    Γιατί δε τα λέτε αυτά;Το στόμα σας μόνο για να φάτε το ανοίγετε;

  2. Τι να μας πει το άθεο σακί από κρέας.. Σπουδασε στο lse τακτικές τρομοκρατίας και ελέγχου των μαζών… Πολιτική της υγείας… Ένα γουρουνι με μόρφωση χωρίς ηθική είναι….

  3. Ο Νίκος Αντωνιάδης, προσκαλεί να τον βοηθήσουν να αποκαλύψει ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΣ!
    4 Δεκεμβρίου, 2020 0 Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ
    34 Προβολές
    Νίκος Αντωνιάδης: “ΥΠΑΡΧΕΙ Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η ΟΔΗΓΙΑ ,
    ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ,
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

    “ΛΙΣΤΕΣ”, “ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ”, “ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ”, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ , ΕΝΤΟΛΕΣ , ΚΑΤΑΤΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ , ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ :
    ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ !!” https://attikanea.info/%ce%bf-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b2%ce%bf/

Comments are closed.