“ΠΥΡΙΝΗ” ανακοίνωση από το ΑΚΚΕΛ: “Πυρόπληκτοι, απαιτήστε αποζημίωση από Μητσοτάκη και Στυλιανίδη που απέκλεισαν το ρωσικό πυροσβεστικό θηρίο Beriev και σάς έκαψαν”

Κοινοποίηση:
AKKELlogo

Δεν μπορεί, αυτή η αλητεία των συμμοριών Μητσοτάκη πρέπει να σταματήσει. Να την σταματήσουμε οι Έλληνες. Οι φωτιές που κατακαίνε την Ελλάδα δεν είναι τυχαίο φυσικό γεγονός αλλά είναι αναμενόμενο αποτέλεσμα από συγκεκριμένες επιλογές του Μητσοτάκη και του υπουργού του Στυλιανίδη (πληρωμένος, στρατολογημένος Ανανιστής που του δόθηκε και τιμητική ελληνική ιθαγένεια λόγω … ιδιαίτερων ικανοτήτων) για τις οποίες αναφερόμαστε μόνο στο τμήμα που αφορά την απόρριψη του αποτελεσματικότερου πυροσβεστικού αεροσκάφους που υπάρχει στον κόσμο, του ρωσικού Beriev.

Λόγω της εξωτερικής πολιτικής εναντίον της Ρωσίας, που υλοποιεί ο Δένδιας με τον Μητσοτάκη, η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί ρωσικά πυροσβεστικά μέσα με αποτέλεσμα η πυροσβεστική ικανότητα της Ελλάδας εναντίον πυρκαγιών να μειωθεί σημαντικά, αλλά και απολύτως συνειδητά όπως ο ίδιος ο υπουργός Στυλιανίδης ανακοίνωσε στις αρχές Ιουνίου.

Στις 6 Ιουνίου 2022 ο Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

«Σχετικά με το ρωσικό Beriev, είναι γεγονός πως ενώ ξεκίνησε να γίνει μίσθωση αυτού του αεροσκάφους, εξαιτίας των εξελίξεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν μπορεί να συνεχίσει. Θα σας πω την προσωπική μου γνώμη, επειδή θέλω να είμαι τολμηρός σε αυτά που λέω, αυτά τα αεροπλάνα δεν κάνουν για την Μεσόγειο. Ουσιαστικά είναι για τις ρωσικές στέπες. Εμείς και το ανάγλυφο το ελληνικό χρειαζόμαστε άλλου τύπου αεροσκάφη. Εγώ, για να πω την αλήθεια, ανακουφίστηκα που δεν θα το έχουμε σε ότι αφορά στην ενίσχυση των εναέριων μέσων».

Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο αφού ο ίδιος ο Στυλιανίδης “κάρφωσε” τον εαυτό του και την κυβέρνηση διότι δεν μπορεί σε λίγους μήνες να έχει αλλάξει το ανάγλυφο της Ελλάδας και τώρα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν Τα ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι τα αποτελεσματικότερα που υπάρχουν, ενώ τις προηγούμενες χρονιές ανεξαρτήτως κυβερνήσεων όλοι τα επαινούσαν και θεωρούσαν ότι ήταν τμήμα της ραχοκοκαλιάς της αντιπυρικής προστασίας.

Είναι ξεκάθαρο και πλήρως αποδεδειγμένο δηλαδή ότι οι επιλογές του υπουργού Στυλιανίδη και φυσικά του πρωθυπουργού Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει τις καταστροφές που αντιμετωπίζουμε τώρα. Τα θύματα αυτών των καταστροφών ας κινηθούν νομικά εναντίον τουλάχιστον αυτών των δύο για να λάβουν αποζημίωση από την προσωπική περιουσία αυτών.

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, έκανε την ακόλουθη σχετική δήλωση:

«Καίγεται η Ελλάδα και φέτος, ο Μητσοτάκης και η παρέα του άφησαν την χώρα στο έλεος του Θεού καθιστώντας (χωρίς να μάς έχει βλάψει ποτέ) εχθρική χώρα την Ρωσία, άρα άφησαν την χώρα χωρίς Ρώσικα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Την ίδια ώρα δεν επιβάλλει κυρώσεις και δεν ασκεί βέτο για την φιλική του χώρα Τουρκία.  Ο Μητσοτάκης και η μεταγραφή του από την Κύπρο εκθέτουν την χώρα σε κίνδυνο, αφού την απογύμνωσαν από τα καλύτερα πυροσβεστικά αεροσκάφη στον κόσμο  (Beriev 200 έχουν αγοράσει και οι ΗΠΑ ). Ο Μητσοτάκης και όλοι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.  Μπορεί να έχουν ασυλία στις μηνύσεις, δεν έχουν καμία ασυλία στις αγωγές. Προτείνω όποιος χάσει φέτος περιουσία από πυρκαγιά να στρέφεται νομικά κατά του ηθικού αυτουργού που είναι ο Μητσοτάκης και να ζητάει αποζημίωση από τον πρωθυπουργό. Εκτός αν ο Μητσοτάκης περιμένει φέτος βοήθεια από τους φίλους του νεοναζί της Ουκρανίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ

Comments are closed.