ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΟ! Κάντε εικόνα τι θα συμβεί έξω από τα μαγαζιά εστίασης μετά την έμπνευση της “άριστης” κυβέρνησης

Κοινοποίηση:
ΕΣΤΙΑΣΗ

Ένα υποθετικό σενάριο, όχι πολύ μακρινό, έκανε ένας από τους αναγνώστες μας και θέλησε να το μοιραστεί μαζί μας. Θέμα, η έμπνευση της κυβέρνησης για πιστοποιητικά και rapid test που θα πρέπει να υποδεικνύουν οι μη εμβολιασμένοι από τις 15 Ιουλίου και μετά όταν θα θέλουν να μπουν σε εστιατόριο.

Γράφει λοιπόν ο φίλος:

“Μια παρέα 4 ζευγάρια, μπαίνουν σε μια ταβέρνα. Στην είσοδο, ένας σερβιτόρος, ο οποίος μόλις έπλυνε τα χέρια του, ( νομίζω γιατί ήταν υγρά και φοβόμουν μην μου λερώσουν το πιστοποιητικό μου ), ζητά από τον πρώτο της παρέας, το πιστοποιητικό εμβολιασμού του. Όλα βέβαια γίνονται με ανταλλαγές χαρτιών κλπ. με γυμνά χέρια. Κακό αυτό, αλλα τι να κάνουμε !!! Ο πελάτης του το δείχνει, αλλα αντί για το όνομα ενός άντρα, έγραφε ένα γυναικείο όνομα, ( Δέσποινα Χατζηδημοκρατοπουλου ).

Ο σερβιτόρος λέει στον πελάτη, ότι του έδωσε λάθος πιστοποιητικό. Ο πελάτης εξαγριωμένος, απαντά στον σερβιτόρο : τι λες ρε μαγκάκι, γιατί με πέρασες, ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε ??? ο σερβιτόρος έντρομος του λέει : μα κύριε, το πιστοποιητικό που μου δώσατε, έχει γυναικείο όνομα. Ο πελάτης το βλέπει, κοκκινίζει, και με τρόπο σαν χαμένος, το τσαλακώνει και το βάζει στην τσέπη του, κοιτώντας παράλληλα πίσω να δει αν η παρέα του τον έβλεπε, η όχι, γιατί συζητούσαν. ( ήταν το πιστοποιητικό της γκόμενας που είχε πάει το απόγευμα σε φτηνιάρικο ξενοδοχείο ).

Αμέσως μετά, ο πελάτης, γυρίζει και φωνάζει την γυναίκα του : Ρούλα, φέρε μου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έβαλες στην τσάντα σου. Η ΚΥΡΙΑ Ρούλα φέρνει ένα, που ήταν στο όνομα της και λέει στον σύζυγο. Μα Κώστα μου, μου είπες να πάρω το δικό μου, και ότι, το δικό σου, θα το έχεις εσύ. Πράγματι ο πελάτης, ψάχνει τις άλλες τσέπες του, και βγάζει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο όνομα Κωνσταντίνος Κατακουζηνός.

Ο σερβιτόρος του ζητά ευγενικά να περιμένει να το τσεκάρει στο ηλεκτρονικό σύστημα. Φεύγει ο σερβιτόρος, αλλα αργεί να επιστρέψει. Όλοι έξω από την ταβέρνα όρθιοι, και στο μεταξύ έχουν έρθει και άλλες τρεις παρέες. Μετά από 10 λεπτά, επιστρέφει ο σερβιτόρος, ζητώντας συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλα, όπως τους εξηγεί, δεν ήταν δική του ευθύνη, αλλα το ιντερνέτ είχε πέσει. Τέλος καλό.

Όμως, ο σερβιτόρος ζητά από τον πελάτη, και την ταυτότητα του, για να επιβεβαιώσει, αν ο πελάτης, ήταν ο Κώστας Κατακουζηνός που έγραφε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, γιατί όπως εξηγεί στον πελάτη, σε περίπτωση έλεγχου από την αστυνομία  από κάθε κρατικό όργανο, φέρει ακέραια την ευθύνη το μαγαζί.

Ο πελάτης, ( ευτυχώς είχε μαζί του την ταυτότητα, γιατί την χρειάστηκε στο ξενοδοχείο με την γκόμενα ), του δείχνει την ταυτότητα και επιτέλους, μετά από 19 λεπτά, ο πελάτης πήρε την άδεια να μπει στην ταβέρνα και να φάει με τους φίλους του, χωρίς προς στιγμή να υπολογίσει, πόση ώρα θα χρειαστεί, για τον έλεγχο των πιστοποιητικών όλης της παρέας του.

Έτσι λοιπόν γυρνά και λέει στους φίλους του : παιδία όλα καλά, κάποια στιγμή θα μπούμε. Έλα όμως με το που γύρισε, οι φίλοι του είχαν φύγει, αλλα και η άλλη παρέα που είχε σκάσει μύτη”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: