ΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ Δ.ΛΙΓΝΑΔΗ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ; “ΒΡΑΖΕΙ” Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΕΝΔΩΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ – ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

Κοινοποίηση:
lignadis mitsotakis mendoni 2

 

Απαντήσεις στα όσα αποτρόπαια του καταλογίζουν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και τα οποία στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, θα κληθεί πλέον να δώσει ενώπιον της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη μετά από ένταλμα που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές.

 Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης, θα οδηγηθεί αύριο στην ανακρίτρια, όπου και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Μέχρι τότε θα παραμένει υπό κράτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έμενε σε σπίτι φίλου του στο Αιγάλεω και όταν πληροφορήθηκε την έκδοση εντάλματος προσήλθε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ και συνελήφθη.

Ο σκηνοθέτης είχε επισκεφθεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και νωρίτερα το μεσημέρι. μαζί με τον δικηγόρο του, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν είχε εκδοθεί ακόμη το ένταλμα, οπότε είχε αποχωρήσει, δίνοντας τη διεύθυνση του σπιτιού φίλου του στο Αιγάλεω, όπου διέμενε.

Τα καταγγελλόμενα αδικήματα δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή

 Η βαριά κατηγορία σε βάρος του σκηνοθέτη – βιασμός κατά συρροή – για την οποία η εισαγγελία του άσκησε ποινική δίωξη στηρίχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τουλάχιστον δυο περιστατικά βιασμού. Τα θύματα όπως φέρονται να έχουν καταθέσει στην εισαγγελία κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο.

Τα αδικήματα που περιέγραψαν με τις καταθέσεις τους είναι «ζωντανά», δηλαδή δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Έτσι, ο δρόμος για τους εισαγγελείς άνοιξε ώστε να προχωρήσουν σε πιο δραστικές ενέργειες, έχοντας πρώτα «δέσει» τα στοιχεία και με καταθέσεις μαρτύρων που κυριολεκτικά «έκαψαν» τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη.

Η «περίπτωση Λιγνάδη» μπήκε στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας έπειτα από δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος του από δυο ενήλικες σήμερα άνδρες, οι οποίοι τον κατήγγειλαν για βιασμό.

 Τι αναφέρει η πρώτη μήνυση

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε από ένα 40χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος ζει στο εξωτερικό και ήδη μιλήσει δημοσίως για την φρικτή εμπειρία του στα χέρια του σκηνοθέτη. Στη μήνυση του ο άνδρας αυτός αναφέρει ότι γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία 15 ετών στα παρασκήνια μιας θεατρικής παράστασης.

 Κατά πληροφορίες στρέφεται εναντίον του ηθοποιού για αδικήματα όπως βιασμός, αποπλάνηση και κατάχρηση  σε ασέλγεια. Ωστόσο, αν και οι συγκεκριμένες πράξεις έχουν παραγραφεί, ο μηνυτής αναφέρονταν και σε μια ακόμη περίπτωση βιασμού από τον κατηγορούμενο σήμερα σκηνοθέτη.

Το θύμα σε αυτή την περίπτωση κλήθηκε από τους εισαγγελείς και επιβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες τα καταγγελλόμενα στη μήνυση του 40χρονου, αλλά και τα όσα ο ίδιος είχε υποστεί. Το πλέον σημαντικό όμως για την πορεία της έρευνας ήτα ότι το αδίκημα που κατήγγειλε δεν είχε υποπέσει σε παραγραφή.

 Στο σημείο αυτό η εξέλιξη της έρευνας έχει κοινά στοιχεία με την περίπτωση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία αν και είχε καταγγείλει παραγραμμένο αδίκημα βιασμού, εντούτοις είχε αναφερθεί σε μια άλλη τέτοιου είδους υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί. Πρόκειται για την υπόθεση του βιασμού της 11χρονης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της, ο οποίος μετά την σύλληψή του και την απολογία του στην ανακρίτρια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Η δεύτερη μήνυση

Στην εισαγγελία όμως κατατέθηκε και μια δεύτερη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, μόλις την περασμένη Παρασκευή και αυτή αφορά επίσης στο αδίκημα του βιασμού. Η μήνυση κατατέθηκε από 25χρονο σήμερα άνδρα και έδωσε νέα ώθηση στην έρευνα. Και αυτό καθώς με το συγκεκριμένο δικόγραφο καταγγέλθηκε τελεσμένο αδίκημα βιασμού το 2010, δηλαδή αδίκημα που παραμένει «ζωντανό». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο μηνυτής ο οποίος δεν έχει σχέση με το χώρο του θεάτρου βιάστηκε από γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη όταν ήταν 14 ετών, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου.

Ο 25χρονος σήμερα μηνυτής φέρεται να αναφέρει ακόμη πως ο ηθοποιός – σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην περιοχή του Μεταξουργείου με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο , προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Ακόμη αναφέρει ότι ο ίδιος και ο θύτης του συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα φέρεται να αναφέρεται και σε άλλα ανήλικα που ο Δημήτρης Λιγνάδης δεχόταν στο σπίτι του.

Οι καταθέσεις

Αθόρυβα και μεθοδικά οι εισαγγελικές αρχές μετά την κατάθεση των μηνύσεων και κάτω από άκρα μυστικότητα άρχισαν να εξετάζουν σειρά από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία. Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος είναι αυτό που οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Καθοριστικής σημασίας ήταν όμως και οι καταθέσεις των μαρτύρων και τα πραγματικά περιστατικά που αυτοί εισέφεραν για τη δράση του κατηγορούμενου. Μια από αυτές τις καταθέσεις φέρεται να δόθηκε χθες το βράδυ στην εισαγγελία. Κατά τις πληροφορίες, την κατάθεση έδωσε νεαρός άνδρας ο οποίος επιβεβαίωσε πολλές από τις καταγγελίες του 25χρονου που κατέθεσε την πρώτη μήνυση σε βάρος του Δ. Λιγνάδη. Ο συγκριμένος μάρτυρας υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες πως ο 25χρονος μηνυτής λέει αλήθεια για τον βιασμό του από τον σκηνοθέτη. Όπως ανέφερε, είχε βρεθεί και ο ίδιος το σπίτι του σκηνοθέτη, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του. Εκεί σύμφωνα με τον μάρτυρα ο Δ. Λιγνάδης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Ακόμη στην εισαγγελία φέρεται να κατέθεσε και μια γυναίκα μάρτυρας. Το πρόσωπο αυτό δεν ανήκει στον κύκλο των θυμάτων και σύμφωνα με πληροφορίες γνώριζε σημαντικές λεπτομέρειες για τις καταγγελίες κατά του σκηνοθέτη.

«Αρνείται όλες τις κατηγορίες» λέει ο δικηγόρος του

Λίγο μετά τη σύλληψη του κ. Λιγνάδη, ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας τόνισε σε δημοσιογράφους ότι «αρνείται όλες τις κατηγορίες». Όπως είπε, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης «θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας».

«Ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής… Ήρθε εδώ, αμέσως προσήλθε… Εδώ η συμπεριφορά ήταν άριστη. Όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται», ανέφερε.

«Θέσαμε εαυτόν στη διάθεση των αρχών», τόνισε ο Νίκος Γεωργουλέας, σημειώνοντας ότι νωρίτερα πήγε με τον εντολέα του στη ΓΑΔΑ και όταν τους ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε ένταλμα, αποχώρησαν.

«Όταν εκδόθηκε το ένταλμα παρουσιαστήκαμε αμέσως», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «εξ αρχής έχει δηλώσει σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει».

«Θα λάβουμε την δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και τα υπόλοιπα με την απολογία» υπογράμμισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Καλα αυτος ειναι αυτο το καθαρμα που ειναι Οι συναδελφοι του οι γειτονες οι ξενοδοχοι που τον εβλεπαν με μικρα παιδακια γιατι δεν μιλουσαν Μισος και αηδια αισθανομαι για ολους αυτους τους ανηθικους η δειλους που μπροστα στα βρωμικα ματια τους γινοταν αυτα τα εγκληματα και σιωπουσαν Ειναι συνυπευθηνοι ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

  2. Μονο ο Κουλης και η Μενδώνη δεν ήξεραν, ο υπολοιπος κόσμος το ξέρει εδώ και 20 χρόνια…

  3. ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΖΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ?
    ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ Η ΣΟΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ .
    ΓΙΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ .

  4. Ο Κύριος δια του προφήτου Ιεζεκιήλ άλλαξε την εντολή του να μεταφέρονται τα αμαρτήματα των γονέων έως τετάρτης γενεάς στα τέκνα. Αν τα παιδιά δεν ακολουθήσουν τον δρόμο των γονιών δεν θα επωμιστούν τις αστοχίες τους, αν κάνουν ό,τι και οι γονείς τους το βάρος θα είναι διπλό τόσο από τις αμαρτίες των γονιών τους όσο κι απ’ τις δικές τους. Όταν ένα παιδί μεγαλώνει και με τους δύο γονείς να είναι ίδιοι, αντίθεοι, τί πιθανότητες έχει να ξεφύγει; Ελάχιστες ή μηδενικές, εκτός κι αν γίνει θαύμα!

  5. φοβερη εκπαιδευση πηρε στου Μωραιτη..κι εδινε τα φωτα του στο Αρσακειο και στο Κολλεγιο…σε ωραια σχολεια πανε οι πλουσιοι

  6. Μη γίνει όμως σα τον άλλο τον πρωην βουλευτή της ΝΔ απο Κέρκυρα που καταδικάστηκε για παιδεραστία έφαγε 28 μήνες αλλά κυκλοφορεί ελέυθερος και ωραίος. .σιχάματα !

  7. ουτε στην Σικελια δεν γινονται αυτα.Του δωσαν χρονο να σβησει ηλεκτρονικα αρχεια που τον εκαιγαν.Ρε ξεφτιλες δικαστικοι , παιδια δεν εχετε ?

  8. Οι βρωμιαρηδες οι ελεεινοί τα καθάρματα έχετε την εντύπωση ότι τα παιδιά τους θα είναι καλλίτερα??? Συχαίνομαι αυτούς πού λένε τι φταίνε τα παιδιά τους ο πατέρας του ή μάνα του ή γιαγιά ο παππούς τα ίδια σκατα ήτανε και οι επόμενοι θα συνεχίζουν την βρωμιαρα την ελεεινή τρισαθλια παράδοση

  9. ..ΕΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ‘’ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΩΝ’’ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ’’.

  10. σε λιγο καιρο θα κυκλοφορει καθαρος και σενιος ελευθερος. ΖΗΤΩ η ελλας χαχαχαχαχα

Comments are closed.