ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ;;;; Εκατοντάδες καρναβαλιστές στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης – Γράφει κανονικά ο λαός τη Χούντα Μητσοτάκη [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
img_0571-696x470

Εκατοντάδες μασκαράδες συγκεντρώθηκαν από το απόγευμα του Σαββάτου, αυθόρμητα και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο κάλεσμα συλλόγου, στο κέντρο της Ξάνθης. Η κεντρική πλατεία της Ξάνθης γέμισε κόσμο, παρά την πανδημία, με νέους κυρίως να “γιορτάζουν” το καρναβάλι, φορώντας εκτός από τις καρναβαλικές μάσκες και… κανονικές.

Διαβάζουμε στην τοπική εφημερίδα Εμπρός Ξάνθης τα εξής: “Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία της Ξάνθης το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που άλλες χρονιές η πόλη θα χόρευε στους ρυθμούς της βραδινής καρναβαλικής παρέλασης, ανάγκασε το Δήμο της Ξάνθης να σταματήσει την μουσική και να ζητήσει από τους πολίτες να αποχωρήσουν και να γυρίσουν σπίτι. Αρκετοί νέοι αποφάσισαν να βγάλουν και φέτος τις καρναβαλίστικες φορεσιές και να κάνουν βόλτες στην πόλη, ωστόσο το απόγευμα λίγο πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας υπήρξε έντονη συγκέντρωση του κόσμου στην πλατεία. Μάλιστα, μετά τις εκκλήσεις για αποχώρηση οι παρέες και οι οικογένειες που έφευγαν από την πλατεία πλημμύρισαν της 28ης Οκτωβρίου, φέρνοντας μνήμες από τη ζωή της πόλης πριν πολύ πολύ καιρό”.

Σύμφωνα με το xanthinews.gr, στην πλατεία βρέθηκαν συνολικά περί των 1000 ατόμων, ενώ εκτός από τις εκκλήσεις του Δήμου, έγινε και ήπια παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, με ανθρώπους της ΕΛΑΣ να ζητούν να αποσυμφορηθεί η πλατεία από κόσμο.

Περί των 20:30 η κατάσταση βελτιώθηκε, με τον κόσμο σιγά σιγά να αποχωρεί. Ούτως ή άλλως, στις 21:00 ξεκινάει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία εξ αρχής είχε θέσει ένα χρονικό περιορισμό στον συνωστισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εκει ειναι ολοι τουρκοι πομακοι γιαυτο δε τους πειραζουν

Comments are closed.