ΠΟΕΔΗΝ: «Αναμονή ωρών στο Παίδων – Προσωπικό σε απόγνωση»

Κοινοποίηση:
IMG_20170427_104054

Την «χαοτική» κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σε ημέρα εφημερίας, περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, στις 20.45 μ.μ. την Κυριακή, που είναι ημέρα εφημερίας, «γίνεται χαμός», ενώ περιμένουν να εξετασθούν 100 παιδιά με πυρετό, κάτι που σημαίνει τουλάχιστον «επτά ώρες αναμονής».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», «χθες και σήμερα, έχει διπλή εφημερία», με το προσωπικό να βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόγνωση.

«Χθες (Σάββατο) η αναμονή για εξέταση ήταν 8 ώρες. Τώρα, αυτή τη στιγμή (20.45), περιμένουν 100 παιδιά με πυρετό για εξέταση», τονίζει.

Οι γονείς ενημερώνονται ότι η αναμονή για εξέταση θα είναι 6,5 έως 7 ώρες και τους προτείνουν, αν θέλουν, να πάνε τα παιδιά τους στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης.

Το Παιδιατρικό Πεντέλης εφημερεύει κανονικά όλη το 24ωρο σήμερα, ενημερώνει ο κ. Γιαννάκος, «αν και στο σύστημα εμφανίζεται ότι η εφημερία του ξεκινάει στις 12 το βράδυ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι η ταλαιπωρία για τα παιδάκια και τους γονείς είναι απίστευτη, ενώ το λιγοστό προσωπικό «τρέχει και δεν φθάνει».

Και προσθέτει ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των παιδιών που προσέρχονται στο Αγλαΐα Κυριακού και στα άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία με πυρετό, καθώς η γρίπη είναι σε έξαρση ενώ, όπως σημειώνει, «τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα την προηγούμενη διετία και η κατάργησή τους φέτος το χειμώνα συμβάλουν στην αύξηση των λοιμώξεων».

Γι΄αυτό, από τη μία πλευρά, καλεί τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και, από την άλλη, ζητά από τον υπουργό Υγείας να ενισχύσει με προσωπικό άμεσα τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: