ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΑ 76 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ – ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ… (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
φλωρινιωτης

Στα 76 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης.

Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή, η φίλη του, Εύη Κρανιδέλη.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με προβλήματα υγείας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».
Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης
Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών.

Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό.

Τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στα ορφανοτροφεία

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης ήταν καλεσμένος πριν από μερικούς μήνες στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και μεταξύ άλλων μίλησε και για τον πόλεμο που δέχτηκε στην αρχή της καριέρας του.

Η επιλογή του να εμφανίζεται με εκκεντρικά ρούχα, έκανε πολλούς να τον στοχοποιήσουν και να τον «θάβουν» σε κάθε του κίνηση, ιδίως μετά την εκπομπή του Χατζηδάκι που τον είχε εξυμνήσει.

«Δεν έχω παράπονο. Πέρασα δύσκολα χρόνια σαν παιδί στα ορφανοτροφεία αλλά κατάφερα στη δουλειά μου τουλάχιστον, 62 χρόνια κλείνω τώρα, να περάσω στην αντίπερα όχθη και να είμαι σχολή για νέους.

Με τη σύζυγό μου μένουμε μαζί και καλά που έγινε αυτό. Τώρα τελευταία περνάω δύσκολα με την υγεία μου, το παλεύω και έχω προετοιμάσει τα παιδιά. Από το τρίτο εμβόλιο και μετά ζω με οξυγόνο.

Παρεξηγήθηκα πολύ τότε γιατί ήμουν μπροστά από την εποχή που ντύθηκε εκκεντρικά. Είμαι λαϊκός τραγουδιστής, το μπέρδεψα με το μοντέρνο και ντύθηκα εκκεντρικά. Όταν ο Χατζιδάκις μίλησε για μένα, μόνο καλό μου έκανε αλλά μετά από αυτό έφαγα σαμποτάζ. Με παραδέχτηκε η κουλτούρα, άλλος κόσμος αλλά οι συνάδελφοι ακόμη και τώρα…Έκανα υπομονή, κοιτούσα να κάνω με υπομονή αυτό που έκανα και δεν με ένοιαζε τι λέγανε. Πριν κάνω καριέρα μου έλεγαν ότι είμαι ταλεντάρα και μόλις την άρχισαν ξεκίνησαν το θάψιμο. Δεν έδινα σημασία, γέμιζα μαγαζιά.

Στην αρχή στενοχωριόμουν. Μας έφερναν στο σπίτι ό,τι έγραφαν οι εφημερίδες. Τα άνοιγα, τα διάβαζα και μετά σταμάτησα. Τα έβαζα στο συρτάρι για να μη με επηρεάζουν. Είπε μια τραγουδίστρiα σε τραγουδιστή μεγάλο “πώς σου φαίνεται ο Φλωρινιώτης;” και της είπε “αφού έχει τόσο ωραία φωνή κι είναι τόσο ωραίος τραγουδιστής, γιατί χορεύει, τραγουδάει και ντύνεται εκκεντρικά;”. Μετά από 15 μέρες, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει “ο τάδε τραγουδιστής φορά λαμέ και χορεύει σαν εσένα”», ανέφερε.

Για τις δυσκολίες που έχει το επάγγελμά του, είπε: «Η δουλειά μας είναι από τις πιο βρώμικες, με πολλά πισώπλατα μαχαιρώματα. Τα έχω ζήσει όλα σε όλο τους το μεγαλείο, αλλά δεν έδινα σημασία. Έκανα αυτό που θέλω. Παρότρυνα τα παιδιά μου να ασχοληθούν και το πρώτο που τους έλεγα είναι ότι θα τα έχετε καλά με τον κόσμο, θα τον αγαπάτε και θα τον σέβεστε. Οι εταιρείες καλές είναι, αλλά μια εταιρεία μπορεί να σε πάρει, να σου κάνει έναν δίσκο και μετά, να σε στύψει και να σε πετάξει. Αν τα έχεις καλά με τον κόσμο, θα σε αγαπά και θα σε κρατά μέχρι τώρα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

28 Σχόλια

  1. Θεος σχωρεστον τον ανθρωπο, να αναπαυσει την ψυχη του..manolis39 και σια ουτε το ψυχιατρείο δεν σας κάνει καλα…ντροπή σας και μονο..σε μια δυσάρεστη είδηση να γράφετε την ανωμαλία που εχετε στο κεφάλι σας..

  2. Συμπτωση παιδιά,σύμπτωση…Τα νέα παιδιά που πέφτουν σαν τα κοτόπουλα,κ πολλούς που ξέρω,που παλαιότερα ‘ετρωγαν’ σίδερα κ τώρα κυκλοφορούν σαν ζόμπι κ σαραβαλα είναι σύμπτωση…40% δεν τον ψήφισαν;Ας λουστουν τώρα τις πράξεις τους…

  3. Καλο ταξιδι Τελευταια παρα πολλοι πεθενουν μετα απο τους εμβολιασμους Αμφιβαλλω εαν οι της κυβερνησης εχουν κανει γιατι αυτοι ηξεραν και για τον κοσμακι χ………. Η δε μονοημερη ασθενεια του κουλη ας τα πει στους ψηφοφορους του που τα χαυουνχαχαχα

  4. Υπάρχει στο YouTube η συνέντευξη του που λέει ότι μόλις έκανε την 3η δόση του εμβολίου αρρώστησε στον πνεύμονα…Ας αναπαυθεί η ψύχή του…”Πειραζει;;; ΟΧΙ δεν πειράζει” ΕΙΔΩΛΟ!!!

  5. και ετοιμαζουν και αλη πανδημια θα στανιαρετε με το 40% θα φατε καλα , οχι οτι ο τσιπρας ειναι καλυτερος τα ιδια σκατα ειναι αλα ουτε αυτοι κανουν για τιποτα .

  6. οσοι εμβολιαστηκαν θα εχουν πεθανει μεχρι το 25΄ συγνωμη που το λεω αλα αυτη ειναι η αληθεια , εκτος αν ειστε τυχεροι και κανατε πλασιμπο και γλυτωσατε ,

  7. η ανακοπη ειναι το αποτελεσμα δεν υπαρχει προβλημα υγειας που να λεγεται ανακοπη ειναι σαν να πυροβολας καποιον και να λες οτι χτυπησε στο κεφαλι οταν επεσε

  8. Καλό παράδεισο Γιάννη.. Αιωνία σου η μνήμη!!

  9. Εκτός από την Χρυσηίδα Δημουλίδου την Μπεστ σέλλερ συγγραφέα που καταφέρεται εναντίον στα μπόλια για την ζημιά στην υγεία της…. κανένας άλλος επώνυμος δεν τα χωσε εν ζωή χοντρά και σταθερά στα βρωμοεμβολιο….
    Καλήν απολογία επί την φοβερού βήματος του Χριστού και καλήν ανάπαυση στον Γιάννη …

  10. AΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΟΥ ΕΜΑΙΝΕ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΡΗΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΜΑ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΣΑΝ ΤΣΑΝΤΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΑΙ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΗ

  11. Καλό παράδεισο να έχει ο άνθρωπος. Κι όσο για τα αμορφωτα ζώα που δεν διαβάζουν τίποτα άλλο πέρα από τους τίτλους, καλό θα ήταν να μην σχολιάζουν εδώ κάτω, γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται ξεφτίλα!🙄

  12. Πειράζει που ήταν μεγάλη φίρμα; Καλό παράδεισο αγαπημένε φλωρινιωτη..

  13. Ψέκας είσαι εσύ γελοίε, ο ίδιος είπε στη συνέντευξη ότι μετά το τρίτο εμβόλιο ζούσε με οξυγόνο. Διάβαζε πρώτα και μετά να μιλάς.

  14. Τον πήραν τα σκάγια, τα μπόλια, κι αυτόν. Συλληπητήρια.

  15. Αμόρφωτοι και σκατόψυχοι ψέκες, Με το που δείτε είδηση για θάνατο, γράφετε από κάτω την μαλακία σας για το μπόλι.

    1. Έχω δει κι έχω αντιληφθεί, το τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει, για να αποδείξει ότι έχει δικιο…. κλπ κλπ…
      Μεγάλε είσαι άλλη μια απόδειξη της μαλακιας που δέρνει αλύπητα η μαλακια και ο τερατώδη αρρωστος εγωισμός, και προσπαθείς να αποδείξεις ότι ψάχνουμε να βρούμε ότι όποιος πεθαίνει είναι απ το…. βόλι. Δυστυχώς και ίδιοι, οι μοναδικοί στο είδος τους ε..μπιστήμονες και φυσικά οι ειδήμονες δημοσιογράφοι και πολιτικάντηδες που σε έπεισαν να καρφωθεις … να στο πουν, που στο λένε πλέον…. έχεις φτάσει σ αυτό το σημειο που δεν θα καταλάβεις. Η…. θα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις…. Εύχομαι ο Θεός να θεραπεύσει τον άρρωστο εγωισμό σου πρωτίστως…. Και την όραση σου φυσικά!!!!
      Και τ αυτιά σου βεβαίως….
      Συλλυπητήριά για τον Γιάννη καλός άνθρωπος ιδιαίτερος και ξεχωριστός ως καλλιτέχνης που άφησε εποχή.
      Ο Θεός να τον αναπαύσει.

    2. Ρε πανιβλακα ο ίδιος το είπε,τι δεν καταλαβαίνεις,σε πείραξε το μπολι;;;

    3. ναι, οποιος πεθαινει τωρα οι τρελοχουνταιοι λενε πως ηταν απο το εμβολιο……

  16. Επεισαν τον κοσμο να εμβολιαστει, αλλο ενα θυμα του καθε Μπουρλα.

    1. sorry φιλε = Οχι επεισαν αλλα εκβιασαν τον κοσμο να εμβολιαστει, ιδιως εαν αυτος δουλευε σε νυκτερινα κεντρα.

  17. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΙ ΞΑΦΝΙΚΟΥΑ

    1. δεν θα δεις γιατι αυτοι δεν εκαναν εμβολια

  18. Τελειος στο ειδος του και μεγαλος αγωνιστης κυνηγωντας την επιτυχια παντα!
    Μεγαλη φιρμα, Μεγαλη βεντετα!
    Θερμα συλληπητηρια στους οικειους του!

  19. Ξαφνικίτηδες ο κούλης, το καλύτερο φτυάρι.Οι νεκροφάφτες και οι φερετράδες δουλεύουν 24/7 nonstop

Comments are closed.