ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ! Οι ραγδαίες αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού μας δείχνουν τέταρτη και πέμπτη δόση

Κοινοποίηση:
πιστοποιητικο

Το πιστοποιητικό νόσησης θα λήγει πλέον στο τετράμηνο ενώ, αλλαγές δύο ταχυτήτων αναμένονται και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Οι αλλαγές στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ωστόσο, απαοκαλύπτουν την ανάγκη του πληθυσμού για 4η και 5η δόση.
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι δύο ταχυτήτων:

Για τους άνω των 60 ετών αναμένεται να λήγουν στους επτά μήνες.
Για όλους τους υπόλοιπους αναμένεται να λήγουν στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση.
Η συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών αναμένεται να αποφασιστεί πρώτα στις Βρυξέλλες μετά τον Ιανουάριο του 2022 και στη συνέχεια θα την υιοθετήσουν και οι χώρες μέλη της Ένωσης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Οι αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και το πλαφόν στους επτά μήνες για τους άνω των 60 και στους εννέα για όλους τους υπόλοιπους στην πραγματικότητα αποκαλύπτει την ανάγκη και για τέταρτη δόση όταν λήξει η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Όλα μπορούν να ανατραπούν
Παρότι πολλοί φοβούνται ότι με την εμφάνιση του Όμικρον μπορεί να αρχίζει η πανδημία από την αρχή, αυτό είναι μάλλον αβάσιμο. Πλέον σχεδόν δύο χρόνια μετά έχουμε στα χέρια μας αποτελεσματικά εμβόλια, ενώ ήδη τα πρώτα εγκεκριμένα φάρμακα έναντι της COVID-19 αρχίζουν να κυκλοφορούν. Με βάση την πρόοδο που έχει σημειωθεί ίσως μπορούμε να πούμε ότι το τέλος της πανδημίας είναι πλέον ένα χειροπιαστό σενάριο ίσως και μέσα στην ερχόμενη χρονιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: