ΠΑΟΚ: Ποιοι ακολουθούν μετά από τον Λουτσέσκου, οι εκκρεμότητες και οι προτεραιότητες

Κοινοποίηση:
taison

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο που θα τον κρατήσει και τα επόμενα χρόνια στην Τούμπα μετά την επιστροφή του από τη Ρουμανία.

Η Τετάρτη (27/12) είναι η τελευταία ημέρα αργίας που έδωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στους ποδοσφαιριστές του, τους οποίους περιμένει την Πέμπτη (28/12) για προπόνηση.
Προφανώς κι ο Λουτσέσκου, έχοντας ήδη συμφωνήσει με τον Ιβάν Σαββίδη, θα προχωρήσει στη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, συζητώντας με τους ανθρώπους της διοίκησης.

Η αλήθεια είναι ότι με την επέκταση του συμβολαίου του 54χρονου τεχνικού κλείνει το πιο σημαντικό από τα ανοικτά ζητήματα που υπήρχαν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Tα συμβόλαια που ολοκληρώνονται
Από εδώ και πέρα, εκτός από τις μεταγραφές του Γενάρη, που σίγουρα απασχολούν τους επιτελείς του Δικεφάλου, θα πρέπει να ανοίξει κι η συζήτηση για τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι.

Για τους δανεικούς (Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο και Κεντζιόρα) δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που θα πρέπει να γίνουν σε αυτό το χρονικό σημείο.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια μπαίνουν στο τελευταίο εξάμηνο της ισχύος τους και που από την επόμενη εβδομάδα θα έχουν το δικαίωμα να συζητούν ως ελεύθεροι με όποια ομάδα επιθυμούν για τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν Τάισον, Μουργκ, Σβαμπ, Μπράντον Τόμας, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Βρακάς και Βιεϊρίνια. Ο τελευταίος αποτελεί ειδική περίπτωση, καθώς όλα δείχνουν πως η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία στη καριέρα του αρχηγού του ΠΑΟΚ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης ειδική περίπτωση είναι και ο Μπράντον Τόμας που το καλοκαίρι υπέγραψε ξανά συμβόλαιο για 1+1 χρόνο, με ρήτρες που θα φέρουν την αυτόματη ανανέωση του και που με τη σεζόν που πραγματοποιεί είναι μάλλον σίγουρο ότι θα καλυφθούν.

Οι προτεραιότητες
Από τους υπόλοιπους προτεραιότητα φαίνεται πως έχουν αρχικά ο Τάισον και στη συνέχεια οι δυο Αυστριακοί Μουργκ και Σβαμπ.

Ο Βραζιλιάνος έχει πολλές φορές μέχρι τώρα δηλώσει ότι αισθάνεται πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα στην τελευταία του δημόσια τοποθέτηση τόνισε πως παρά το γεγονός ότι πριν έρθει στην Τούμπα σκεφτόταν ακόμη και να κρεμάσει τα παπούτσια του, θα είναι πολύ χαρούμενος αν μείνει στην ομάδα και μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Τάισον είναι πολύ σημαντικός για τον ΠΑΟΚ και λογικά θα είναι και αυτός με τον οποίο θα ξεκινήσουν πρώτα οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Στις περιπτώσεις των δυο Αυστριακών ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή του Τόμας Μουργκ. Ο Μουργκ που φέτος αναγεννήθηκε και πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στον ΠΑΟΚ.

Το γεγονός ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου που συνετέλεσε σε αυτή την μεταμόρφωση θα παραμείνει στον πάγκο του Δικεφάλου μπορεί να παίξει ρόλο και στο μέλλον του 29χρονου χαφ που έχει φτάσει να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Σβαμπ κι ο επαναπατρισμός
Ο Στέφαν Σβαμπ αποτελεί σταθερή αξία, ωστόσο από το περασμένο καλοκαίρι ήδη φαίνεται πως σκέφτεται περισσότερο έντονα πλέον την προοπτική του επαναπατρισμού.

Πολλές φορές έχουν προκύψει σενάρια για αυστριακές ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους κι ο ίδιος δεν έχει κρύψει ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει στην πατρίδα του για να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Η αξιοποίηση του Βρακά και το φινάλε του Ζίβκοβιτς
Ο Γιώργος Βρακάς επέστρεψε το καλοκαίρι από το δανεισμό του στο Λεβαδειακό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε.

Μια οκτάλεπτη συμμετοχή έχει στα προκριματικά του Conference League ως αλλαγή και μερικά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ Β΄. Λογικά στην Τούμπα θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα καταφέρουν να τον αξιοποιήσουν.

Τέλος, για τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς λογικά αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά στον ΠΑΟΚ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: