«ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ» ανακάλυψε η Γενί Σαφάκ για τον μόνιμο ελλιμενισμό του USS Hershel «Woody» Williams στη Σούδα…!!!

Κοινοποίηση:
ρτθυγξ

Ως… «παγκόσμιο σκάνδαλο εναντίον της Τουρκίας», παρουσιάζει τούρκικο δημοσίευμα τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για μεταφορά στη βάση της Σούδας μεγάλου αμερικανικού πολεμικού σκάφους, το οποίο δεν είναι σκάφος βέβαια με την στενή έννοια του όρου, αλλά πλωτή προωθημένη βάση υποστήριξης.

«Για να αποτραπούν οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, μετά την υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, άλλη μια υποστήριξη ήρθε από τις ΗΠΑ», γράφει η Yeni Akit.

Το τούρκικο κείμενο επικαλείται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «The New York Times», που αναφέρει την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρει στην Κρήτη το πλοίο ‘μαμούθ’ USS Hershel “Woody” Williams.

«Αυτό το σκάνδαλο δημιουργεί κλιμάκωση, με τη συμβολική υποστήριξη της Ελλάδας ενάντια στην Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο για τις δραστηριότητες της εξερεύνησης φυσικού αερίου στην περιοχή», σημειώνει η Γενί Ακίτ.

Ωστόσο, σημειώνει ότι αν και αυτό θα βρίσκεται 600 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, δεν είναι πλοίο που θα μπορούσε να συμμετάσχει σε όποιες πολεμικές δραστηριότητες.

Σοβαρά ε; Αν δεν μπορεί να συμμετάσχει σε πολεμικές δραστηριότητες τότε γιατί έδωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια οι Αμερικάνοι να το κατασκευάσουν πρόσφατα; Τόσο κορόϊδα ειναι…;;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: