Ο 10ος τίτλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Μεξικό και η υπόσχεση για το Αμερικανικό όπεν

Κοινοποίηση:
ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξημερώματα Κυριακής έστειλε το δικό του μήνυμα στους αντιπάλους του παραμονές του Ακερικάνικου Όπεν. Νίκησε το τουρνουά του Λος Κάμπος επικρατώντας στον τελικό του Αυστραλού Άλεξ ντε Μινόρ και μπορεί να βλέπει το μέλλον διαφορετικά.

*Η νίκη του στο Μεξικό ήταν η πρώτη σε τουρνουά για το 2023.

*Ήταν ο 10ος τίτλος στην καριέρα του, ο πρώτος μετά από 13 μήνες.

*Διατήρησε το αήττητο απέναντι στον Αυστραλό αντίπαλό του με τον οποίο έχει 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

*Από το Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης βλέπει με αισιοδοξία τη συμμετοχή του στο Αμερικάνικο Όπεν που είναι το τελευταίο γκραν σλαμ της χρονιάς.

*Κέρδισε, παράλληλα και το χρηματικό έπαθλο των 118.454 ευρώ που είχε οριστεί για το νικητή.

«Δεν ήξερα ότι θα έπρεπε να κατακτήσω έναν τίτλο για να γίνω Μεξικανός. Αν το ηξερα, θα το προσπαθούσα ακόμη πιο σκληρά. Θα ήθελα να συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου. Είναι ένας παίκτης που είναι υποτιμημένος. Είχα το προνόμιο να μοιραστώ στιγμές μαζί του σε αυτόν τον τελικό. Κάναμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε ως εδώ, θέλω να τον συγχαρώ λοιπόν γι αυτό. Θέλω να τον συγχαρώ όχι μόνο για το τένις που παίζεις, αλλά και για την ηθική που έχεις. Θέλω να είμαι σαν εσένα, μια μέρα. Φυσικά, η ομάδα σου που σε στήριζε είναι άξια συγχαρητηρίων.

Όπως κι η ομάδα μου, που ήταν μαζί σε αυτό το ταξίδι. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά και κάποιες καλές στιγμές. Δεν θέλω φυσικά να εξαιρέσω τον πατέρα μου, που είναι μέρος αυτής της ομάδας. Δεν ήταν εδώ σήμερα, αλλά είμαστε μαζί, συνεπιβάτες σε αυτή την προσπάθεια».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: