Ο ψωνισμένος νεοθωμανός έκανε άνω κάτω τον Πλανήτη! “Από τον Καύκασο θα αρχίσει ο μεγάλος πόλεμος Τουρκίας – Ρωσίας”

Κοινοποίηση:
ap_erdogan_3

Σε μια καινούργια πολύ σημαντική παρέμβαση της στον πόλεμο Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν, η ρωσική εφημερίδα Πράβδα, δια του αρθρογράφου Alexander Shtorm, υποστηρίζει ότι παρά την άποψη κάποιων στην Μόσχα ότι η Ρωσία δεν θα κηρύξει πόλεμο κατά της Τουρκιάς, οι εξελίξεις θα φέρουν τις δυο χώρες σε ανοιχτή πολεμική αναμέτρηση σε ένα πραγματικά μεγάλο πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας μεγάλος πόλεμος στην περιοχή – ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Πέρλα, παρατηρητή του TsarGrad, εκατοντάδες άντρες στέκονται στη γραμμή των στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στρατολόγησης στην Αρμενία, περιμένοντας στην ουρά να πάνε στον πόλεμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρμένιοι που ζουν ως διασπορά ξεπερνούν τους Αρμένιους που κατοικούν στην Αρμενία.

Σήμερα, τρία εκατομμύρια Αρμένιοι ζουν στη Ρωσία.
Περίπου 1 εκατομμύριο Αρμένιοι ζουν στη Γαλλία και απολαμβάνουν τεράστια πολιτική επιρροή εκεί.
Περίπου μισό εκατομμύριο Αρμένιοι ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και η επιρροή τους είναι πολύ εμφανής μεταξύ άλλων και της διασποράς.
Αυτή η σύγκρουση δεν θα παραμείνει τοπική: Η Τουρκία, η Ρωσία και η Γαλλία έχουν ήδη συμμετάσχει σε αυτήν την ιστορία.

Η Αρμενία και η Ρωσία δεσμεύονται από συμμαχικές υποχρεώσεις. Υπάρχει μια ρωσική στρατιωτική βάση στην Αρμενία και η Αρμενία είναι μέλος του CSTO (Οργανισμός Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια) και του EAEU (Ευρωπαϊκή-Ασιατική Οικονομική Ένωση).

Με τη σειρά του, το Αζερμπαϊτζάν είναι αναμφίβολα οικονομικός εταίρος της Ρωσίας, αλλά ταυτόχρονα ο στρατιωτικός σύμμαχος της Τουρκίας.

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Gleb Kuznetsov έγραψε:

«Όλοι δεν ήταν έτοιμοι να καλύψουν τη σύγκρουση, αλλά όχι τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων που» δέχτηκαν επίθεση «από τους Αρμένιους το πρωί … Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι η σύγκρουση θα τελειώσει όταν το Αζερμπαϊτζάν ανακτήσει την κυριαρχία του στις περιοχές γύρω από το Καραμπάχ ή πάνω από το Καραμπάχ. »

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει ένας νέος ρωσοτουρκικός πόλεμος, αλλά η Ρωσία δεν μπορεί απλώς να καθίσει και να απολαύσει τη μάχη των μονομάχων.

Τι πρέπει να κάνει η Ρωσία;

Ο Σεργκέι Μαρκεδόνοφ, κορυφαίος ερευνητής στο Κέντρο Ευρω-Ατλαντικής Ασφάλειας στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών στο MGIMO, δήλωσε ότι «η τρέχουσα κλιμάκωση έρχεται ως άμεση συνέπεια των παγωμένων διαπραγματεύσεων».

Η Ρωσία δεν χρειάζεται καθόλου αυτήν τη σύγκρουση, κανείς δεν θα πει «ευχαριστώ» ούτως ή άλλως.

Τελικά εάν η Ρωσία πρέπει να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες, είναι προφανές ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να βρεθεί στην ίδια πλευρά με την Τουρκία. Αυτό θα έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Οσο καραγκιοζης και να ειναι ο σαλταρισμενος μεμετης χορευει τον πλανητη και ολοι στεκονται μπροστα του σουζα
    να δω ποτε και απο ποιον θα φαει κωλοδακτυλο

  2. Το ξανθό γένος που θα σώσει τον πλανητη

    Μάλλον το ξανθό αρχίδι που θα τα κλάσει στον μογγόλο πρέπει να είναι η προφητεία.

  3. Αφού Τουρκία και Ρωσία τακίμια είναι…

Comments are closed.