Ο πολίτης καταγγέλει: “Ισχύουν οι νόμοι για τις πολυεθνικές;”

Κοινοποίηση:
makeleio2

Ο Κωνσταντίνος, μάς έστειλε την καταγγελία του για μια πολυεθνική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν και αναρωτιέται αν ισχύουν οι νόμοι για όλους.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει: “Είμαι μάγειρας (CHEF) απασχολήθηκα απο 1/9/2020 εως 31/12/2020 σε πολυεθνική εταιρία, την  ΤELEPERFORMANCE του ΠΕΙΡΑΙΑ με σύμβαση απο την RADSTAND που νοικιάζει υπαλλήλους στην ουσία. Καταγγέλω πως δεν μας δόθηκε το δώρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ οπως έπρεπε στις 21/12, αλλά μια αναλογία εως τον Νοέμβριο.

Επίσης όταν έληξε η σύμβαση, δεν πληρώθηκαν τα υπόλοιπα που μου αναλογούν. Σε επικοινωνία μαζί τους μου είπαν πως είναι τακτική της εταιρίας. Σήμερα 4/1 πήγα στην επιθεώρηση του ΠΕΙΡΑΙΑ για καταγγελία. Οταν τους εξήγησα μου είπαν να κάνω καταγγελία αλλά δεν θα καταφέρω τίποτα. Θέλω να μάθω ισχύουν νόμοι σε αυτό το κράτος, κάνουν οτι θέλουν οι πολυεθνικές; Μπορούν όλοι οι εργοδότες να κάνουν το ίδιο, να δίνουν δηλ. αναλογία του δώρου; ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ νομίζω”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλέ μου άνθρωπε
    Όλα τα γεράκια πριν ανοίξουν μαγαζί γωνία, πρώτα αποκτούν γνωριμίες με τούς αρμοδίους επιθεώρησης εργασίας, αλλά όχι συχνά. Να κάνεις την καταγγελία σου, κι αν έχει πρόβλημα η επιθεώρηση εκεί και δε σε εξυπηρετεί, πάρε το Μετρό και κατέβα Σταθμό Αλίμου. Μόλις βγεις ρώτα … δίπλα είναι σχεδόν η διοίκηση τού ΟΑΕΔ και ο διοικητής όλης της Ελλάδας. Καλός κι εργατικός και είναι εκεί κάθε μέρα. Κατάθεσε και μία καταγγελία κατά των υπαλλήλων, κι αν δεν βγάζεις άκρη … στην γραμματεία διοίκησης. Μπορείς και με mail να γράψεις εκεί το θέμα σου.
    Κάποτε ο εργασιακός μεσαίωνας πρέπει να τελειώσει σ’ αυτόν τον τόπο, άντε μπράβο. Τρέχοντας θα πάρεις ότι σού αναλογεί.

Comments are closed.