Ο επόμενος μεγάλος σουτέρ της Εθνικής – “Ανακάλυψη” από Αμερική – “Σκοτώνει” την άμυνα [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
poulak

Είναι χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει ταλέντα αλλά όχι πολλά. Δεν έχει την ποσότητα, που θα έπρεπε να έχει, βάσει του μεγάλου ειδικού του βάρους και της θέσης του ανά τον κόσμο.

Παράλληλα το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να έχει πρόβλημα στο να βγάζει σουτέρ. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα δώσει λύσεις σαφώς, αλλά έπρεπε η Εθνική να έχει περισσότερους, που να μπορούν να σκοράρουν από μακριά.

Πάντα, όμως, μπορεί να βρεθεί η λύση και συνήθως βρίσκουμε την λύση μακριά από την χώρα μας. Στις ΗΠΑ και στους ομογενείς.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Τζον Πουλακίδας, ο οποίος διάγει την πρώτη του χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Ο αριστερόχειρας γκαρντ-φόργουορντ φοράει την φανέλα του Γιέιλ.

Είναι ένας σπουδαίος σουτέρ, κάτι, που έδειξε και με το παραπάνω στο χάι-σκουλ. Εκεί, όπου «σκότωσε» πολλές άμυνες και φόρτωσε με αμέτρητους πόντους τα αντίπαλα καλάθια.

Ο Πουλακίδας είναι στη νέα γενιά των Ελληνοαμερικάνων, που ξεχωρίζουν. Τέτοιοι είναι ακόμη ο Χριστοφίλης, ο Τσοχώνης και o Κρις Μάντης. Ένας να μας βγει από αυτούς, το ελληνικό μπάσκετ θα είναι πάρα πολύ χαρούμενο.

Και βέβαια δεν αμελεί κανείς ότι από τις ΗΠΑ ήρθε ο Νίκος Γκάλης, που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ, ο Νικ Καλάθης, ο Κουφός, ο Ντόρσεϊ και τόσοι άλλοι με ελληνική καταγωγή, που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν πολλά πράγματα.

Τον Πουλακίδα παρακολουθεί επισταμένως ο αφρός του ελληνικού μπάσκετ, όπως βέβαια και η ομοσπονδία, αφού πρόκειται για παίκτη, που αν εξελιχθεί έτσι όπως πρέπει, θα είναι μεγάλη υπόθεση για την Εθνική. Να έρθει να παίξει σύντομα σε σύλλογο στην Ελλάδα, πρέπει να το αποκλείσουμε. Αλλά σίγουρα είναι μία υπόθεση, που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, καθώς θα δείτε και στο βίντεο, που ακολουθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: