Ο διαιτητής του τελικού του Champions League σφυρίζει το Ολυμπιακός-Μαρσέιγ

Κοινοποίηση:
ornate

Ο Ιταλός, Ντανιέλε Ορσάτο, ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ την Τετάρτη (21/10, 22:00), στο «Καραϊσκάκης».

Διαιτητής από το 1993 και άρχων στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας από το 2006, ο Ντανιέλε Ορσάτο κλήθηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ την Τετάρτη στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έχοντας για βοηθούς τους συμπατριώτες του Φιλίπο Μέλι και Τσίρο Καρμπόνε, ενώ στο VAR θα είναι οι Μάρκο Γκουίντα και Τζόρτζιο Περέτι.

Ο 44χρονος ρέφερι έχει ξανασυναντηθεί με τους «ερυθρολεύκους» το 2012, στον εκτός έδρας αγώνα με την Μονπελιέ όπου η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε αποδράσει με το «διπλό» και μάλιστα με ανατροπή, χάρη στα γκολ των Τοροσίδη και Μήτρογλου.

Πέρυσι, ήταν αυτός ο οποίος σφύριξε το νικηφόρο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με 1-0 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Τότε, που ο Ολυμπιακός «σφράγισε» την τρίτη θέση του ομίλου και την μετάβασή του στους «32» του Europa League.

Μάλιστα, ο Ντανιέλε Ορσάσο, τον Αύγουστο διεύθυνε τον μεγάλο τελικό του Champions League, μεταξύ της Μπάγερν και της Παρί.

Παράλληλα, ακόμα τέσσερις φορές έχει «σφυρίξει» ματς που επαφίεται του ελληνικού στοιχείου, τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ για το Champions League Ατρομήτου με την Φενερμπαχτσέ (2015/16, 0-1), του ΠΑΟΚ με την Ρουμπίν Καζάν (2011/12, 1-1) και του Παναθηναϊκού με την Δυναμό Μόσχας (2014/15, 1-2). Όλα τα παιχνίδια ήταν στο πλαίσιο του Europa League, με αυτό του Ατρομήτου να είναι το μόνο που ήταν σε προκριματική φάση και όχι ομίλων.

Παράλληλα, έχει διευθύνει και το Γεωργία – Ελλάδα για τα προκριματικά του EURO 2012 στο οποίο η εθνική είχε αποδράσει με το «διπλό» από την Τυφλίδα.

gazzetta.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: