Ο δημιουργός του animation με τον γάιδαρο «ξεσκίζει» την Ακριβοπούλου -«Αίσχος, δεν έδωσα άδεια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει από το πρωί της Τρίτης το βίντεο που προέβαλε η εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά» με την Κατερίνα Ακριβοπούλου. Ανάμεσα σε όσους διαμαρτύρονται είναι και ο δημιουργός του animation.

O Κωνσταντίνος Κρυστάλλης είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τη Μαρίζα, τον πεισματάρη γάιδαρο που αρνούνταν να ανεβάσει τα ψάρια από το λιμάνι στη χώρα. Το animation του κυκλοφόρησε πριν από 9 χρόνια στα αγγλικά, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, ο δημιουργός έφτιαξε την Μαρίζα και στα ελληνικά, αλλά και στα ισπανικά. Το πρωτότυπο βίντεο έχει συγκεντρώσει σήμερα 19 εκατ. views, ενώ και οι τρεις αναρτήσεις μαζί ξεπερνούν τα 30 εκατ.

Απόσπασμα του βίντεο που βλέπετε παραπάνω, αλλά αφαιρώντας τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη χρησιμοποίησε η εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» και η Κατερίνα Ακριβοπούλου στο προπαγανδιστικό της βίντεο το βράδυ της Δευτέρας από την ΕΡΤ. Η χρήση όμως της δουλειάς του animator έγινε χωρίς την άδειά του.

Ο κύριος Κρυστάλλης διάβασε το θέμα και ανάρτησε τη δημοσίευση διαμαρτυρόμενος προς την Κατερίνα Ακριβοπούλου. Οπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, δεν έδωσε ποτέ την άδειά του για την χρήση του βίντεο. «Κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για τη Μαρίζα» είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: