Ο “αόρατος βαρόνος” της ανακύκλωσης με το “μετρητό” που τίναξε στον αέρα τις ελληνικές εφημερίδες. Η μεγάλη ζωή του Βig Bill που χρωστάει της Μιχαλούς

Κοινοποίηση:
VKC

Μια φορά κι έναν καιρό, μπήκε στη ζωή του Ελληνικού Τύπου και των ΜΜΕ, ο “big Bill”, κατά κόσμον Βασίλης Καρατσώλης. Επιχειρηματίας της ανακύκλωσης, όπως όλοι που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της στιγμής- καιροσκόποι και επαγγελματικοί τυχοδιώκτες- και μπήκε για να κονομήσει μοιράζοντας λεφτά με το τσουβάλι. Μια φούσκα με παρελθόν που έχει παρόν και μέλλον γιατί θα μας απασχολήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων τους μήνες που έρχονται. Πρόκειται για μια ακόμα πικραμένη ιστορία που τσάκισε τις ανυπεράσπιστες ελληνικές εφημερίδες από τα λάθη του παρελθόντος, τις ζημιογόνες παθογένειες του παρόντος και την ερεβώδη σκιά του μέλλοντος. Αυτό βρήκε κι εκμεταλλεύτηκε και ο Big BILL, και βρήκε τρούπα και χώθηκε στον ελληνικό τύπο ενώ νωρίτερα και πριν από το 2015 είχε αναλάβει κι άλλες μπίζνες με διαχείριση στερεών και αποβλήτων και σε ΟΤΑ , Δήμους και περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα (δημοσιογραφική έρευνα που είναι σε εξέλιξη για να δούμε εάν και κατά πόσον ωφέλησε ή άρπαξε χωρίς διαύγεια και διαφάνεια κρατικό κονδύλι και δημόσιο χρήμα με δυσανάλογη προσφορά και πολιτικές άκρες επι των κυβερνήσεων της αριστεράς). 

Ο Καρατσώλης και η εταιρεία ανακύκλωσης με έδρα το Χαλάνδρι, η επονομαζόμενη και  V K COMPANY ΑΕ, Ηρακλείτου 14, Χαλάνδρι, 15235, ΑΤΤΙΚΗΣ, εμφανίζεται ως μια κυριλέ και καθόλα εντάξει εταιρεία, μόνον για όσους δεν γνωρίζουν. (Βρίσκουμε την εταιρεία και σε πίνακες επιχορηγούμενων από προγράμματα επιχειρηματικότητος, προγράμματα ΕΣΠΑ καθώς και συναλλαγές με το υπουργείο Ανάπτυξης επί των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μια ακόμα αμαρτωλή ιστορία της αγοράς, αντικείμενο που είναι κι αυτό προς  δημοσιογραφική διερεύνηση) .

Ο Καρατσώλης, μπήκε αιφνιδιαστικά και με μαζικές προσφορές στον Τύπο, πριν από 3 περίπου χρόνια σαν σωτήρας αλλά και αλεξιπτωτιστής. Εκμεταλλεύτηκε τις ανάλογες χαμηλές τιμές προσφοράς στην ανακύκλωση χαρτιού από τις μεγάλες επιστροφές που είχε το πρακτορείο Άργος και δίνοντας προκαταβολές και μετρητό , “αγόρασε” όλα σχεδόν τα μεγάλα συγκροτήματα Τύπου που είχαν πρόβλημα ρευστότητας. Μετά όμως από ενάμιση χρόνο με παραπλανητική δικαιολογία, την υποτιθέμενη για τον ίδιο πτώση της τιμής του χαρτιού, κατέβασε την τιμή αγοράς ακόμα και 5 φορές κάτω από την συμφωνηθείσα, καταπατώντας κάθε έννοια νόμιμης και ενυπόγραφης συμφωνίας, πραξικοπηματικά και παράνομα. Με αποτέλεσμα να στοκάρει συνεχώς χαρτί και να αγοράζει σχεδόν τζάμπα, βάζοντας μέσα τις εκδοτικές εταιρείες. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγήσει την ανακύκλωση χαρτιού και τα έσοδα των ΜΜΕ στα τάρταρα, με τον ίδιο να αναμένει μόνον μελλοντικά κέρδη, περιμένοντας στη γωνία για νέες ανατιμήσεις για να ξανακονομήσει και να γίνει εκατομμυριούχος.

Πρόκειται για μία ακόμα από τις παθογένειες ενός συστήματος που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει σε μια προβληματική αγορά και με την κάθε κυβέρνηση απούσα στα κάθε λογής “τρωκτικά” που ροκανάνε αμάσητο χαρτί, με την ΕΣΗΕΑ , τις επαγγελματικές ενώσεις και τα υπουργεία αγοράς, να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, κάνοντας σαπάκια εταιρείες, βαρόνους, μιας ιδιότυπης βιομηχανικής συμπαιγνίας, έξω και μακριά από τον Νόμο και το Δίκαιο, την Ηθική και την δεοντολογία. Μια ενημέρωση τρύπια σαν σαμπρέλα που δέχεται συνεχώς “σφαίρες”, μέχρι να πεθάνει από τα μονοπώλια και τους “ξύπνιους” που καταπατούν την νομιμότητα.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εχει & αλλους ο κλαδος τετοιους. Και χρωστανε πολλα περισσοτερα. Και με απαγορευση απο τη χωρα, αυτη τη στιγμη ειναι εξωτερικο για σκι…& η ζωη συνεχιζεται. Αλι απο τους εργαζομενους. Ψαξτε το λιγο, θα εκπλαγειτε απο το λαυρακι…

  2. VKC AE (4,5 εκ άνοιγμα στην αγορά). Προκαταβολή από ΜΕΛ Α.Ε 1,7€ εκ)

    MATREC AE (ΦΠΑ, ΙΚΑ συνολικά πάνω από 1,5 εκ €).

    REPLASTIK IKE ( ΦΠΑ, μισθοί, ΙΚΑ, ενοίκια πάνω από 1 εκ.€).

    Έχω κ άλλα……

  3. Που να δείτε και στις αλλες εταιριες που έχει και με τον ΣΚ. Μας έχει απλήρωτους 6 μήνες. Όλη η αγορά είναι απλήρωτη και τα φέσια είναι πολλά. Μαύρα Χριστούγεννα κάναμε φέτος.

Comments are closed.