Ο αφροδισιακός καρπός που δυναμώνει το σπέρμα και την καρδιά

Κοινοποίηση:
FNJFGHN

Από τη στιγμή που θα εντάξουμε τα φουντούκια στο διατροφικό μας πλάνο, τα οφέλη που αποκομίζουμε είναι πολλαπλά και επεκτείνονται σε διαφορετικές λειτουργίες του οργανισμού.

Ως ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ωφέλιμα λίπη, βιταμίνες και μέταλλα. Ειδικά τα φουντούκια, περιέχουν βιταμίνη Ε, ω-6 και ω-9 λιπαρά οξέα, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Όλα αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και βελτιώνοντας συνολικά την υγεία, όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω.

Θωρακίζουν τη λειτουργία της καρδιάς

Όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί, έτσι και τα φουντούκια συμβάλλουν στην προστασία της καρδιάς. Σύμφωνα με μια μελέτη, η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φουντούκια μπορεί να βελτιώσει τους βιοδείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου, μειώνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

Αντίστοιχα, η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι ένα τέτοιο πλάνο διατροφής οδηγεί και σε μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας των συμμετεχόντων, ένας τύπος χοληστερόλης που αυξάνει εξίσου τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιου καρδιαγγειακού νοσήματος.

Ενισχύουν την ποιότητα του σπέρματος

Η συχνή κατανάλωση φουντουκιών θα μπορούσε να δώσει λύσεις στο γενικότερο πρόβλημα της υπογονιμότητας. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι η κατανάλωση περισσότερων ξηρών καρπών, συμπεριλαμβανομένων των φουντουκιών, μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και να βελτιώσει την ποιότητα των σπερματοζωαρίων.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η μικρή αυτή μελέτη αφορούσε υγιείς, γόνιμους συμμετέχοντες. Χρειάζονται, ωστόσο, περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί αν τα οφέλη ισχύουν για τον ευρύτερο πληθυσμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: