Ο Τσακαλώτος γνώριζε για την πανωλεθρία στις τριπλές κάλπες

Κοινοποίηση:
tsakalotos_daneistes-n42-696x418

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ήξερε για την πανωλεθρία που έρχεται αλλά και για τις “απασφαλισμένες βόμβες” που θα πάρει στα χέρια της η επόμενη κυβέρνηση και γι’ αυτόν τον λόγο δεν συμμετείχε στο τελευταίο Eurogroup.

Μάλιστα, ο αντικαταστάτης του, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκηςπήρε απλά μια γεύση για το τι θα επακολουθούσε μετά τις Ευρωεκλογές.

Το δίδυμο του υπουργείου Οικονομικών είχε διαφωνήσει με τις παροχές και το εμπόριο ελπίδας του Τσίπρα, ο οποίος έπαιξε τα ρέστα του προκειμένου να αποφύγει την πανωλεθρία, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Τώρα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα κινηθεί σε χαλαρούς ρυθμούς και είναι ευκαιρία να τρέξουν και για ψήφους μήπως και εκλεγούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσακαλώτος έπρεπε να δώσει συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις στο τελευταίο Eurogroup σχετικά με τους στόχους του ελληνικού προγράμματος αποφεύγοντας την εφαρμογή μέτρων που θα προκαλούσαν δημοσιονομικές αποκλίσεις αλλά και… αρρυθμίες στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Από τη στιγμή που ο απερχόμενος καταληψίας του Μαξίμου είχε πάρει πάνω του τα μέτρα, ο Τσακαλώτος δεν είχε λόγο να ξεφτιλιστεί ενώπιον των συναδέλφων του στο Eurogroup, όπου χαίρει μεγάλης εκτίμησης.

Αλλά και ο Γ. Χουλιαράκης πήγε και απλά άκουσε.

Μάλλον και οι δύο θα παρακαλούσαν να τελειώσει το μαρτύριο τους μέσα από τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, καθώς το διάστημα έως τον Οκτώβριο θα ήταν μαρτυρικό για την κυβέρνηση των τυχοδιωκτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, βάσει της πολιτικής λαμογιάς των Συριζαίων θα έπρεπε να φτάσουν με παροχές έως τις κάλπες, κόντρα μάλιστα στις υποδείξεις των δανειστών και εφόσον το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό να εγκαταλείψουν την εξουσία αφήνοντας στους επόμενους τις “βόμβες” που αποτελούν συνέχεια του ατυχήματος που προκάλεσαν οι ίδιοι μετά τις εκλογές του 2015.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: