Ο Τραμπ «τρολάρει» τον Μακρόν στο Twitter για τα «κίτρινα γιλέκα»

Κοινοποίηση:
tramp-makron-gallia-5000.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να διασκέδασε ιδιαίτερα με την «κωλοτούμπα» του Μακρόν στο νομοσχέδιο για τα καύσιμα, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην Γαλλία.

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολιάζει περιπαικτικά την υποχώρηση του Γάλλου προέδρου υπό την πίεση του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», γράφοντας: «Χαίρομαι που ο φίλος μου Εμανουέλ Μακρόν και οι διαδηλωτές στο Παρίσι συμφώνησαν επιτέλους στο συμπέρασμα που εγώ έφτασα πριν δύο χρόνια».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη εξάμηνη παράταση στον αμφιλεγόμενο νόμο για τα καύσιμα, μετά τα επεισόδια που έχουν εξελίχθηκαν στους δρόμους της Γαλλίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής φαίνεται να έχουν αδράξει την ευκαιρία που τους έδωσαν οι αντιδράσεις των πολιτών, αλλά και υποχώρηση της κυβέρνησης προκειμένου να καθυστερήσουν την λήψη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μολονότι Τραμπ και Μακρόν είχαν ξεκινήσει το έτος με με αρκετά θερμές σχέσεις, τους τελευταίους μήνες αυτές έχουν αρχίσει να κλονίζονται.

Το Νοέμβριο ο Τραμπ απαντώντας στο αίτημα του Μακρόν για πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό έγραψε: «Ο Εμμανουέλ Μακρόν προτείνει να δημιουργήσουν δικό τους στρατό για να προστατέψουν την Ευρώπη από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Η Γερμανία όμως ήταν στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Πώς λειτούργησε αυτό Γαλλία; Εκείνοι μάθαιναν Γερμανικά στο Παρίσι μέχρι που ήρθαν οι ΗΠΑ. Ή πληρώστε για το ΝΑΤΟ ή μην πληρώσετε!»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: