Ο Σούλτανος “αποτελείωσε” τον κεμαλικό στρατό – Προς ΕΡΝΤΟΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ η Τουρκία

Κοινοποίηση:
tyuktuj

Η υπουργοποίηση του Αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Χ.Ακάρ στη θέση του υπουργού Άμυνας ήταν σύμφωνα με την Hürriyet η μεγαλύτερη έκπληξη σε σχέση με τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Odatv , πάει παραπέρα τονίζοντας ότι “το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο καταργήθηκε και ως εκ τούτου όλοι οι διορισμοί στο στρατό θα γίνονται πλέον από τον Πρόεδρο. Παράλληλα, τονίζεται ότι το τετραετές όριο που είχε θεσπιστεί αναφορικά με τη διάρκεια της θητείας του Αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου επίσης καταργήθηκε ενώ ο Πρόεδρος έχει πλέον την εξουσία να απολύει αξιωματούχους του στρατού.

‘Αλλα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το σχέδιο του Τούρκου Προέδρου είναι η «ερντογανοποίηση» του καθεστώτος, στα χνάρια του Χομεϊνί στο Ιράν, το 1979. Όταν θα έχει υλοποιήσει τα σχέδιά του, η Τουρκία θα είναι μια σουνιτική εκδοχή της ισλαμικής δημοκρατίας.

Η εκτελεστική, η νομοθετική και η δικαστική εξουσία βρίσκονται υπό τον έλεγχό του, όπως επίσης ο στρατός, η στρατοχωροφυλακή και η αστυνομία. Συνεπώς δεν έχει κάποιον να φοβηθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: