Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΤΗΝΕΙ… ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ! ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ… ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΟΞΩ ΡΕΕΕΕ…

Κοινοποίηση:
erntogan-agia-sofia_252863_147247_type13262

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προκήρυξη διαγωνισμού στην Τουρκία για την κατασκευή τουαλετών μέσα στην Αγία Σοφία, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των μουσουλμάνων προσκυνητών.

Το θέμα απασχολεί τις τελευταίες ημέρες μερίδα του τουρκικού Τύπου, ο οποίος υπενθυμίζει την ύπαρξη μελετών σύμφωνα με τις οποίες οι ειδικοί επισείουν τον κίνδυνο για την δομή του κτηρίου με μία τέτοια παρέμβαση.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του ιστότοπου abcgazetesi.com με τίτλο: “Δεν άκουσαν τον Ιλμπέρ Ορταϊλί. Ο μεγάλος κίνδυνος που περιμένει η Αγία Σοφία!”.

Τον διαγωνισμό προκήρυξε η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας. Μεταξύ των ανθρώπων που έχουν εκφράσει  αντιρρήσεις είναι και διάσημος Τούρκος καθηγητής Ιστορίας, Ιλμπέρ Ορταϊλί, ο οποίος έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενέχει μία τέτοια κίνηση, υπογραμμίζοντας ότι κάτω από την Αγία Σοφία δεν μπορούν να δημιουργηθούν κανάλια αποχέτευσης.

«Δεν μπορείτε να τοποθετείτε μια τουαλέτα παντού. Κάντε τη στο σπίτι σας. Εδώ και 1.500 χρόνια, η Αγία Σοφία δεν αποτελεί δημόσια τουαλέτα. Εδώ και 1500 χρόνια οι άνθρωποι δεν έρχονται στην Αγία Σοφία για να κάνουν την τουαλέτα τους», είχε πει χαρακτηριστικά.

Παρά τις αντιδράσεις το έργο ανατέθηκε στην Iras Yapı Organizasyon A.Ş και η κατασκευή των τουαλετών προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Αυγούστου 2021.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Απο τετοια κτηνη ολα πρεπει να τα περιμενει κανεις!!!!!!! Δεν εχουν ιερο και οσιο οι βρομιαρηδες!!!!!!

  2. Προς Μειμέτ Πασά,
    Εκκατομύρια μύγες σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να κάνουν λά8ος φάε και εσύ σκατά.

  3. Ξέρει τι κάνει ο σουλτάνος.Τις φτιάχνει για να πνίξουμε τους μουφτήδες του και αυτόν μέσα σε αυτές τις χέστρες.Ελπίζω να μην είναι τούρκικες και μας δυσκολέψουν.

  4. έχει τα κόλλυβα στο ζωνάρι του!! ο καιρός γαρ εγγύς

  5. Έχει ακουστεί κάτι για τεράστιο θησαυρό στα θεμέλια του ναου και μάλλον περί αυτού πρόκειται όχι γιατί τον έπιασε ο πόνος για τα ουρητηρια

  6. ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ Χ@Ζ@@ΜΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΣΚ@Τ@.

  7. EΡΝΤΟΓΑΝ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ

  8. Εσυ που λες οξω ρε τι θα κανεις δηλαδη? Θα σ’ακουσει νομιζεις? ΝεοΕλληνες της πλακας με Κουλη αρχηγο να βαδιζουμε μεσα στα λαθροσκατα που γεμιζουνε τη χωρα απο βρωμια και κοροιδοιο.

  9. Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΑΚΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ!!! ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΡΩΣΤΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΩΣ!!!

  10. Και ποιος θα τον εμποδίσει; Αυτά τα κάνει επίτηδες ο βρωμερός για να εξευτελίζει την ορθοδοξία.

    1. Ποιο κρατος? Νομιζετε οτι η ελλαδα εχει κρατος? Για κοιταξτε γυρω σας…… ενα ματσο απο αυτα που θα φτιαξει ο ερντογαν στην Αγια Σοφια εχετε….τιποτα αλλο….

    2. Ποιό κράτος ρε φίλε; Ένα κωλοχανειο δίχως αρχή, μέση και τέλος είμαστε! Είναι θαύμα που υπάρχουμε..

Comments are closed.