Ο ΠΑΟΚ κάνει ό,τι μπορεί να αποκλειστεί και δεν τα καταφέρνει! Στο τέλος θα περάσει στους «32»!

Κοινοποίηση:
2031478_1

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο Λονδίνο έχοντας στο μυαλό του πως η Μπάτε κέρδισε την Βίντι. Και αυτό μεταφράζεται ως εξής. Η Μπάτε κέρδισε δύο φορές την Βίντι, η Βίντι κέρδισε δύο φορές τον ΠΑΟΚ, άρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει δεύτερη φορά την Μπάτε και να εκμεταλλευτεί πως στη Λευκορωσία της έβαλε τέσσερα. Ρε τι ζούμε.

Ο ΠΑΟΚ έχασε στο Στάμφορντ Μπρίτζ γιατί κατάφερε να μείνει με παίκτη λιγότερο από το 7΄. Και μετά μπορεί να έχανε, αλλά ποτέ δεν θα μάθουμε τι θα συνέβαινε αν οι δύο ομάδες έπαιζαν έντεκα με έντεκα. Ίσως γινόταν κανά θαύμα, ίσως και όχι.

Το λάθος στην αποβολή δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στο επίπεδο. Μία απρόσεκτη  πάσα του Μάτος, μία πολύ αργή αντίδρασή του που βγάζει ουσιαστικά τετ α τετ τον Ζιρού, μία ανατροπή καθαρή αποβολή. Το παιχνίδι τελειώνει εκεί και όποιος πιστεύει ότι υπήρχε η δυνατότητα μίας διαφορετικής διαχείρισης μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το αυτονόητο. Πως από εκεί και πέρα, τίποτα δεν θα ήταν υπό τον έλεγχο του. Τα πάντα ήταν στη διακριτική ευχέρεια της Τσέλσι.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν την λες και κακή, γιατί προσπαθούσε να παίξει, δεν φοβήθηκε, είχε αξιοπρεπές ποσοστό κατοχής παρά τον παίκτη λιγότερο, η εικόνα των Μαουρίτσιο – Βιεϊρίνια στη πίεση ήταν εξαιρετική, αλλά μέχρι εκεί. Οι αντίπαλοι είναι πολύ υψηλού επιπέδου και αφέλεια να τους δίνεις την χαρά να παίξουν σχεδόν ένα ολόκληρο παιχνίδι με παίκτη παραπάνω.

Κάπου διάβασα πως ο ΠΑΟΚ διασύρθηκε, αλλά οι άνθρωποι που βάζουν τέτοιους τίτλους είναι ή άμπαλοι ή στημένοι. Δεν θα μπω στη λογική τους να τους εξηγήσω τα αυτονόητα, απλά θα καταστήσω σαφές στο κομμάτι των δικών μας οπαδών πως επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έχει συχνές κρίσεις, όταν εμφανιστεί παράθυρο για μία τέτοια, πολλοί θα τους φυτιλιάσουν.

Εγώ ξέρω πως ο κόσμος της ομάδας την αποθέωση, η ομάδα πήγε στο ένα μέτρο και τους έδινε φανέλες και όταν έπεσε το σύνθημα για το πρωτάθλημα, εκδηλώθηκαν τουλάχιστον άλλοι χίλιοι οπαδοί που ήταν σε άλλες κερκίδες και δεν μπορούσαν να εκδηλωθούν γιατί θα τους πετούσαν έξω.

Πάμε σε κάποια αγωνιστικά θέματα και κυρίως στο κομμάτι των επιλογών. Ο Χατσερίδης ξεκίνησε γιατί απλούστατα είναι ο τρίτος στόπερ και θα παίζει όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον από τους βασικούς.

Ο Βαρέλα δεν γίνεται να παίξει εξήντα παιχνίδια, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από τραυματισμό.

Ο Πέλκας δεν γίνεται να παίξει και αυτός εξήντα παιχνίδια, πρέπει να πάρει ανάσες. Ο προπονητής έκρινε πως είναι πιο χρήσιμος στον αγώνα με τη Λαμία.

Ο Ουάρντα δεν φεύγει, δεν μένει, δεν ξέρει κανείς τι κάνει. Ωραία τα θεματάκια δεξιά κι αριστερά, αλλά ο Ουάρντα είναι παίκτης του ΠΑΟΚ.

Εγώ θα κρατήσω σήμερα το ότι είδα Μαουρίτσιο και Άντρε πλέον με καλό ρυθμό, θα κρατήσω πως με νίκη επί της Μπάτε περνάμε και θα κρατήσω πως ο κόσμος πάρταρε, πέρασε καλά, αντιλαμβανόμενος τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν νωρίς στον αγώνα.

sdna.gr/Σταύρος Κόλκας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: