Ο Νετανιάχου θα θεσπίσει νόμο .. για ορό αλήθειας για τους υπουργούς του..!

Κοινοποίηση:
image-30

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου σκοπεύει να θεσπίσει νόμο .. για ορό αλήθειας για τους υπουργούς του.. Θα θεσμοθετήσει νόμο βάσει του οποίου οι Υπουργοί που συμμετέχουν σε ευαίσθητες συνεδριάσεις ασφαλείας θα υποβάλλονται σε εξετάσεις ανιχνευτών ψεύδους.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε τους Υπουργούς ότι δεν ήταν διατεθειμένος να συνεχίσει να αποδέχεται την ύπαρξη διαρροών και τους είπε: «Έχουμε μια επιδημία διαρροών και δεν είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω με αυτόν τον τρόπο και γι’ αυτόν τον λόγο προωθώ έναν νόμο που απαιτεί ότι όλοι όσοι παρακολουθούν συζητήσεις για την ασφάλεια θα υποβάλλονται σε δοκιμή-τεστ ανιχνευτή ψεύδους».N12 News

Η προσέγγιση Νετανιάχου έρχεται μετά από μια εκτεταμένη αναταραχή που συνόδευσε τις διαρροές για το πώς έληξε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη για τον πόλεμο στη Γάζα, κατά την οποία έγινε μια έντονη αντιπαράθεση με τον Αρχηγό του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Χέρζι Χάλεβι, μια επίθεση που βάθυνε τις ρωγμές στην κυβέρνηση εκτάτου ανάγκης και την έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ανώτεροι Υπουργοί στο Ισραήλ έλεγαν ότι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης δεν θα διαρκέσει πολύ και θα καταρρεύσει σύντομα, στο πλαίσιο των έντονων διαξιφισμών στην αναφερόμενη συνάντηση, οι οποίοι επιδείνωσαν τη διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και της ηγεσίας του στρατού από τη μία πλευρά , και μεταξύ του Νετανιάχου και του μέλους του Πολεμικού Συμβουλίου, Μπένι Γκαντζ, από την άλλη, εν μέσω της αναμενόμενης παραίτησης του τελευταίου. Η ισραηλινή δεξιά προσπαθεί να αποσιωπήσει την αποτυχία που συνόδευσε την επίθεση των φατριών της Γάζας στις 7 του περασμένου Οκτωβρίου και θέλει επίσης να επιβάλει την πολιτική της ατζέντα στην κυβέρνηση και τον στρατό σχετικά με την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων.

Πηγή: dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: