«Ο Μητσοτάκης δε σταμάτησε να δει τα χάλια μας στο Δαμάσι, πήγε να γυρίσει το γουέστερν!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Στο έλεος της κακοκαιρίας οι σεισμόπληκτοι στο Δαμάσι


Σε κοντέινερ εξακολουθούν να μένουν οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι στο Δαμάσι που είδαν τα σπίτια και τους περιουσίες τους να χάνονται κάτω από τα συντρίμμια, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6.3 Ρίχτερ που ισοπέδωσε το χωριό την 3η Μαρτίου 2021.

Μπορεί η κυβέρνηση να τους υποσχέθηκε πολλά, ωστόσο μετά τις επικοινωνιακές φιέστες στα εγκαίνια του σχολείου που ξαναχτίστηκε μετά τον σεισμό, τίποτα δεν άλλαξε για τους ανθρώπους που έμειναν στο δρόμο.

Αφού πέρασε το καλοκαίρι, οι σεισμόπληκτοι βρίσκονται ξανά στο έλεος της κακοκαιρίας, μέσα στο κρύα μεταλλικά «κουτιά», περιμένοντας την κυβέρνηση να κάνει πράξη όσα τους έταξε. Μετά την κακοκαιρία Μπάλλος που «χτύπησε» και τον καταυλισμό των σεισμόπληκτων, οι άνθρωποι ετοιμάζονται για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα που όπως φαίνεται θα τον βγάλουν στα κοντέινερ.

«Ήρθαν στα εγκαίνια, αλλά πέρασαν να δουν πώς ζούμε; Μου σηκώνεται η τρίχα και τώρα που τα λέω. Πέρασαν να δούνε πώς περνάμε;» λέει με δάκρυα στα μάτια μια ηλικιωμένη γυναίκα. «Ο δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης, ο κύριος Πρωθυπουργός ο οποίος ήρθε στον αγιασμό και τα εγκαίνια, πέρασε από το δρόμο αλλά δεν σταμάτησε να δει αυτά τα χάλια, έφυγε να πάει να γυρίσει το γουέστερν!» καταγγέλλει άλλος σεισμόπληκτος.

facebook sharing button
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: